kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Nurseli İdiz Müjde Ar

Öpüşme sahnelerinde duygusal bağ gerekir!

BÜLENT İPEK - MAGAZİN
25.09.2008
Bugüne kadar rol aldığı 124 filmin 124'ünde de starlarla öpüştüğünü söyleyen Salih Güney: İlk kez Belgin Doruk'la öpüştüm sonra arkası geldi. Böyle sahnelerde partneri rahatlatmak gerekli. Duygusal bağ kurarken de dengeli olmak lazım. Yüzde 30'luk bağ, öpüşmek için yeterli..
Geçtiğimiz günlerde kilo verip, gıdısını aldıran Müjde Ar'ın "Sinemada onun gibi öpen erkek kalmadı" sözleriyle gündeme gelen usta oyuncu Salih Güney, "Öptüğüm tüm kadınlar şöhret oldu" dedi. Bugüne kadar rol aldığı 124 filmin çoğunda dönemin starlarıyla öpüştüğünü söyleyen Salih Güney, böyle sahnelerde başarı sağlamak için genç oyunculara şu tüyoyu verdi: "Partneri rahatlatmak için duygusal yakınlaşma şart ama bunun oranı yüzde 30 olmalı. Yüzde 50'yi geçerse set aşkına dönüşür!" Uzun yıllar Amerika'da yaşadıktan sonra sağlığı bozulan annesini yalnız bırakmamak için Yalova'da yaşamaya başlayan Salih Güney, 'öpüşme sahneleri'ne ilişkin sorularımızı yanıtladı, bugünlerde neler yaptığını anlattı.

BEN BULDUM
* Öpüşme sahneleriyle meşhur bir aktör olarak, günümüzdeki kadın oyuncuların bu tür sahnelerden kaçınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu yaklaşım ilginç bir hal aldı. Geçen gün Tuba Büyüküstün kızımız, bir yardım derneği için poz vermiş ama yanlış yorumlanmış. Bu yüzden de sanırım ailesiyle bir problem olmuş... Eskiye göre çok şey değişti. Herkeste yanlış anlaşılma korkusu oluştu. Türkiye'de sanat bir çelişki içinde...

* Müjde Ar sizin için "Sinemada Salih Güney gibi öpen erkek kalmadı" dedi. Beraber çok çalıştınız mı?
Müjde'yi zaten ben buldum! 'Aşk-ı Memnu'da oynaması için Halit Refiğ'e getiren benim. Refiğ, 'Bihter' için birini bulamıyordu. Ben de Müjde'yi daha önce bir filmimde oynatmıştım. Berker İnanoğlu'nun 'Sayılı Kabadayılar'ı Müjde'nin de ilk filmiydi sanırım. Müjde çok da kabiliyetli bir kız. Hülya Avşar da öyle. Onlar bir okul eğitimi görmedikleri halde bu kadar kabiliyetli. Hülya Avşar da ilk iki filmini benimle çekti. Biri 'Haram', diğeri 'Çelik Mezar'dı. Tabii ikisine de yardımcı oldum. İkisi de Türkiye'nin hali hazırda en büyük şöhretleri.

* Sizin birlikte oynadığınız bütün kadınlar şöhret olmuş! Hepsiyle öpüşme sahneniz var mıydı?
Evet hemen hemen vardı; öptüğüm kadınlar şöhret oldu yani. (Kahkaha atıyor)

* İlk kez birini öptüğünüzde kaç yaşındaydınız?
Allah iyiliğinizi versin! (Kahkaha...) Ben erken başladım. İlk kez Ankara Devlet Konservatuvarı'nda bir kızı öptüm. Tiyatro bölümünde kız-erkek karışık yatılı okuyorduk. Romantik aşklar o zaman başladı.

* Öpüşme sahnelerindeki şöhretinizin nedeni nedir? İşin sırrı çapkın adam olmakta mı?
Bilmem ki? Bu her şeyden evvel bir duygusal yaklaşım. Her iki oyuncu için de aynı şey geçerli. Bir de duygudan anlamak gerekir; hayat tecrübesidir bu biraz. Karşındaki oyuncuyu rahatlatmak çok önemli.

* Siz öpüşme sahnelerinde partnerinizi nasıl rahatlatıyordunuz?
Diyalog kurmak lazım. İletişim içinde olmak lazım. Duygusal bağ çok önemlidir.

ÖZEL YAŞAM GİBİ DEĞİL
* Duygusal bağ kurunca, iş 'set aşkı'na dönüşmüyor mu peki?
Duygusal bağın yüzde 30'unu kurmak lazım. Yüzde 50'nin üzerinde bir duygusal bağ olursa, o set aşkına dönüşür. İşte o zaman magazine düşüyoruz...

* Set aşkı olmaması için nasıl bir fren mekanizmanız var?
Her iki tarafın da ilişkisi olabilir. Birini kız arkadaşı, öbürünün erkek arkadaşı ya da kocası olabilir. Bunun bir iş olduğunu kafanızdan çıkarmamanız lazım. Öpüşme sahneleri gerçekten çok zor sahnelerdir. Sinemada özel yaşamınızdaki gibi öpemezsiniz. Çünkü görüntüde korkunç bir deformasyon çıkabilir. Bütün hazzınızla, heyecanınızla ya da şehvetinizle yaklaştığınızda; kameraya çirkin bir görüntü yansır. Dudak yandan çıkar, estetik görüntü olmaz. Bu da bir teknik işi. Görüntü deformasyonuna meydan vermemek lazım. Ben ilk kez 20'li yaşlarımın başındayken Belgin Doruk'la öpüştüm. Ondan sonra arkası geldi...