kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Mersin'den Pekin'e

Arife Ünüvar, Sabah Adana ekibinden.. Futbol dışına spor demeyen, Olimpiyatları iki günde unutan basınımızda, bir aykırı ses.. Mersin'e gitmiş.. Nevin Yetkin'i yazmış.. Kimsenin merak etmediği Nevin'i. Ben ediyordum fena halde. Bir nefeste okudum. Siz de okuyun istedim.
İlkokul yıllarında sınıf öğretmeninin kızları ve erkekleri ayrı ayrı yarıştırmasıyla başladı serüven... Mersin'den önce Avrupa'ya, sonra da Pekin'e yolculuğunun startını veren o ilkokul öğretmeniydi.
Kızları açık ara ile geride bırakınca öğretmenin gözleri açık kalmıştı. Dayanamadı erkeklerle yarıştırdı onu. O da ne?. Erkekler de geride kalmıştı!... Öğretmenin son yıllarda gördüğü en iyi performanstı.. Gördüklerine inanamadı. Defalarca koşturdu küçük kızı ve defalarca tüm sınıfı geride bırakınca "Kızım sen tatlı bela mısın nesin" dedi!
O tatlı belayı, elleriyle atletizme yazdırmak için gerçek adrese götürdü. O zaman 13 yaşındaydı, şimdi 22 yaşında.
Bu genç kız, Mersin'den Pekin'e uzanan yolculuğun gerçek kahramanı. Adı; Nevin Yanıt...
Avrupa 23 yaş altı Atletizm şampiyonu. Nevin Mersinli. BESYO son sınıf öğrencisi. Pekin'in açılış gecesini unutamamış. Anlatırken gözlerinden heyecanı okunuyor.
"Yarışma günü çok iyi konsantre olduğuma inanıyordum, sağlığım da çok iyiydi, ama ilk saniyelerde çıkışı yakalayamadım. O saniyelerde her şey beynimde bitti. Kendimi bıraktım ve yarışmadan koptum. Bu benim performansım değildi. Üzgündüm... Çıkışım yanlıştı. Olimpiyatlara uluslararası barajı geçtiğim için seçtiler, derecem 12.76'dır..."
Sohbetimize Antrenörü Cüneyt Yüksel de katıldı. Atletizm A Milli Takım Antrenörü... Aynı zamanda Mersin Gençlik ve Spor il Müdürlüğünde Eğitim Uzmanı...
"Atletizmde de menajerlik sistemine ihtiyacımız var. Ülkemizde yetenek taramaları yapılmalı, seçilen sporcular özel laboratuarlarda çalıştırılmalı. İyi sporcularımızın dört yıllık performansı ölçülmeli. Atletizmde de sporcunun yakıtı besindir. Yasal yardımcılarla bu desteklenmeli. Antrenmanlar tartan pistlerde yapılmalı."
İl Spor Müdürü Emrullah Taşkın, Mersin tartan pistinin 2009 Martında teslim edileceğini açıkladı. Uluslararası standartlarda olan Atletizm sahası, atmalar ve atlamalar için de özel düzenleniyor.
Tevfik Sırrı Gür'ün toprak zemininden Avrupa Gençler Şampiyonu olarak Pekin'e koşan Nevin, bu özel saha ve imkânlarda yeni Nevinlere örnek ve teşvik olacak.