kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'li Ayhan bebek ölümlerini sordu

Giriş Saati : 23.09.2008 12:58
Güncelleme : 23.09.2008 22:05
Yeni Haber
CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bebek ölümlerini sordu.

Ayhan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Türkiye'de son dönemlerde, Edirne'de 5, Manisa'da 2, Kayseri'de 7, İstanbul'da 5, Ankara'da 47 ve son olarak İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yatan 13 bebeğin hayatını kaybettiğini belirtti.

Hastane koşullarının yetersizliği ve gerekli önlemlerin alınmamasının neden olduğu bu ölümlerin, aileleri perişan ettiği gibi çocuk sahibi olacak ailelerde de endişeye yol açtığını kaydeden Ayhan, şu soruları yöneltti:

"İzmir'de yeni doğan yoğun bakım ünitelerindeki bebek ölümlerinin sebebi, diğer illerdeki gibi enfeksiyon mı kaynaklanmaktadır? Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2002-2008 yılları arasında, yeni doğan yoğun bakım ünitelerindeki bebek ölümü sayısı nedir? Bu bebek ölümlerinin ne kadarı hastane enfeksiyonu kaynaklıdır? 2002-2008 yılları arasında, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde kaç başhekim ve klinik şefi görevden alınmıştır?

Bebek ölümlerinin, Sağlık Bakanlığı'nda yaşanan kadrolaşma sonucunda, uzman personelin, söz konusu görevlerden alınmasının etkili olduğu iddiaları doğru mudur? TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Ankara'daki bebek ölümlerinin yaşandığı hastaneyle ilgili olarak Türk Tabipler Birliği'nden sözkonusu hastanede araştırma ve inceleme yapmasını istemiş, ancak Sağlık Bakanlığı bu konuda izin vermemiştir, izin verilmeme sebebi nedir? Hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerinde, görev yapan doktor ve hemşire başına, kaç bebek düşmektedir? Kadrolar yetersiz ise bu konuda bakanlığınızın herhangi bir çalışması var mıdır?

Türk Tabipler Birliği'nin Aralık 2005 ve Eylül 2008 tarihlerinde yeni doğan yoğun bakım üniteleriyle ilgili olarak hazırlamış olduğu rapordaki, eleştiri ve öneriler, Sağlık Bakanlığınca niçin dikkate alınmamıştır?"

(ANKA)