kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kılıçlar kınından çekildi

Giriş Saati : 23.09.2008 14:51
Güncelleme : 23.09.2008 22:05
Yeni Haber
AKP Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın TV'de yaptığı açıklamalardan sonra CHP Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu da jet bir basın toplantısı düzenledi. Fırat'ın "Televizyonda karşıma çıkmaktan korkuyor" sözüne karşı, "Sayın Dengir Fırat'ı Perşembe günü saat 14: 30'da Meclis'te bekliyorum. Dengir Fırat'la perşembe günü canlı yayında tartışacağım. Hiçbir zaman tartışmadan kaçmadım" dedi.

Fırat ile basın önünde tartışmaya açık olduğunu dün söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ancak bu tartışmadan önce Başbakan ve Fırat'a sorular sormuştum. Bu soruların yanıtını aldıktan sonra kendisi ile tartışmaya hazır olduğumu söylemiştim. Sayın Fırat yaptığı basın toplantısında mecliste tüm medyanının önünde tartışmayı kabul etmeyeceğini açıkladı. Hatta bunun çok aptalca bir öneri olduğunu söyledi. Politikacılar söylemleri ve hareketleri ile topluma örnek olmak durumundadır. Sayın Baron konuşurken beyni ve ağzı küfür ve hakerete koşullandırılmış. Küfür ve hakaret çaresizliğin ve paniğin bir göstergesidir. Bunu özellikle sayın Fırat'a hatırlatmak isterim" dedi.

Sorularının yanıtını bulamadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Benim Başbakan ve Fırat'a sorduğum soruların ikisine Fırat cevap vermeye çalıştı ama 3. sorumu görmezlikten geldi. 3 sorumu yineliyorum ve Fırat'a bir gün daha süre veriyorum. Fırat sizin iftira attığınızı, Başbakanın imzası ile kanıtlarsam ne yapacak sınız? TV'lere çıkıp ben bir müfteriyim diye açıklama yapacak mısınız? Çarşamba gününe kadar yanıt gelmezse Sayın Fırat'ı perşembe günü saat 14.30'da burada Sayın Uğur Dündar'ın yöneteceği canlı yayında bekleyeceğim. Dündar'ı önerme gerekçemiz 40 yıllık basın deneyiminin yanında tarafsızlığına inandığımız içindir. Fırat bu önerimize evet diyorsa Perşembe günü saat 14.30'da Meclis'te olur" diye konuştu.

"ASIL APTALCA OLAN BUDUR"

"Milletin meclisindeki toplantı nasıl aptalca olur? Bütün TV kameraları burada. Eğer bir tartışmayı bütün TV kanallarında insanlar izlemek isterse niçin buna aptalca diyor? Niçin bir TV kanalına mahkum olalım. Asıl aptalca olan budur" diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben kendi mal varlığımı internet sitemde yayınlıyorum. Bu soruyu soracak kişinin önce kendi malvarlığını yayınlamış olması lazım.Ondan sonra soru sorma hakkı var. Fırat 3. soruma yanıt vermedi.Yüreği yetiyorsa benim bu soruma yanıt verir. Altını çiziyorum yüreği yetiyorsa bu soruma yanıt verir sonra biz onunla yan yana geliriz."

Basına dağıttığı Mehmet Gürhanla ilgili noter tastikli belgeyle ilgili de açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "O belgeyi size sunarken, belgenin hazırlandığı klavyenin Türkçe klavyede olmadığını özellikle belirtmiştim. Bu belgenin sahte bir belge olduğu ortaya çıktı. Noter hakkında Barolar Birliğine ve Adalet Bakanlığına şikayet dilekçesi vereceğiz. Hiçbir noter yasadışı bir belgeyi onaylayamaz.Hapishaneden bırakın dışarı odasından çıkma izni olmayan birisinin böyle bir vekaletnameyi vermek için Türkiye'ye gelmesi söz konusu değil. Merak ediyorum bu noterimiz nasıl bir yanıt verecek.Mehmet Gürhan, Alman Adalet kurumunun izni ile Türkiye'ye gelmemişse bu belge tümü ile sahtedir" şeklinde konuştu.


SÖZ DÜELLOSU NASIL BAŞLADI?

Kılıçdaroğlu'nun, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'la ilgili ortaya attığı "Fırat'ın en büyük ortağı olduğu MENAS'ın ürünlerini yurt dışına götüren TIR'da 89 kilo eroin yakalandı mı? Fırat'ın en büyük ortağı olduğu MENAS şirketi, hayali ihracat yaptı mı?" şeklindeki sorularıyla başlayan söz düellosunda, Fırat ile Kılıçdaroğlu arasında "müfteri" kavgası başladı. Kılıçdaroğlu sorularına yenisini ekleyerek Fırat'ın "birine iftira attığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan bir belge' ile kanıtlayabileceği iddiasıyla, Başbakan'a "Sayın Fırat'ın iftira attığını sizin imzanızla kanıtlarsam, Fırat'ı partideki görevinden alacak mısınız? İftiracılığı kanıtlanırsa "ben şerefsiz bir müfteriyim' diye açıklama yapmasını isteyecek misiniz?"sorusunu yöneltti.

Kılıçdaroğlu'nun hakkındaki iddialarına yanıt veren Fırat ise Kılıçdaroğlu'nun dün Habertürk'de yapılacak olan programa katılmadığını ve kaçtığını savunarak CHP Grup Başkanvekili'ni bundan sonra "bay müfteri' ismiyle anacağını söyledi. CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu ise Fırat'ın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Sayın Baron' olarak nitelendirdiği AKP Genel Başkan Yardımcısı'na çağrısını yineleyerek, Perşembe günü Meclis'te, Uğur Dündar'ın yöneteceği canlı yayına davet etti. Daha önce Kılıçdaroğlu'nun tüm basının önünde "hesaplaşma' önerisini "aptalca' bulduğunu söyleyen Fırat, bu kez öneriyi kabul ederken, büyük buluşmanın ise 25 Eylül Perşembe günü Meclis'te gerçekleşmesi bekleniyor.