kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Banu Sağnak

Türkiye güzeli Banu Sağnak'ın büstü yöntemimi kanıtlıyor

17.09.2008
* Güzel kadınların hepsinin burnunda güzel bir kadın vücudu var: Freud'un figüratif çalışmalarında da bu var. Daha önce, figüratif çalışmalar yapan birtakım ressamlar da, yüzün birçok yerine insan vücudu oturtmaya çalışmış. Burunda da bir insan var. Ben de güzel burnu analiz etmek için heykel yaparken bunu fark ettim. Güzel kadınların hepsinin burnunda güzel bir kadın vücudu var. Erkek mankenlerin hepsine bakın, burunlarını inceleyin; orada güzel bir erkek vücudu var. Çok kaslı bir erkek vücudu da olabiliyor, çok fit de durabiliyor. Düzenli düzensizlikler erkekte kötü durmuyor, aksine hoş duruyor.

ORANLARI İDEAL!
* Banu Sağnak heykeli bu yöntemi iyi anlatıyor: Bu yöntemi daha somut bir şekilde anlatabilmek için Türkiye 1. ve Avrupa 3. güzeli Banu Sağnak'ın bir büstünü yaptım. Banu Sağnak, gerçekten çok güzel bir kadın ve vücut oranları güzel oturmuş. Oranları; yaşı ile beraber değişmiyor. İnsanlar heykel ile bunu daha iyi anlıyor. Heykelin amacı da buydu. Güzel insanların niye güzel olduğunu bulmak, onları analiz etmek ve bunlardan kendime yeni ameliyat teknikleri çıkarmak. Heykele baktıklarında ne demek istediğimi daha iyi anlayabiliyorlar.

KAŞ DA DEĞİŞİYOR
* Hastalarıma kaşlarını almalarını tavsiye ettiğim zamanlar da oluyor: Hastalara bazen kaş şekilleri ile de oynamalarını öneriyorum. "Kaşlarınızı şu şekilde alın" diyorum. Çünkü kaşları vücuttaki kollar olarak düşünürsek; kolu uzun bir insan hemen göze çarpar. Bu nedenle kaşların ideal oranda olması son derece önemlidir.
Haberin fotoğrafları