kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sırtınız nasılsa burnunuz da öyle olacak!

17.09.2008
Op. Dr. Barış Çakır kendi geliştirdiği yöntemle, kadınların sırtına göre burun estetiği yapıyor. "Genç ve fit bir kadın nasıl dik duruyorsa burnu da öyle olmalı" diyen Çakır, yöntemi manken Banu Sağnak'ın heykeli üzerinden anlattı..
Memorial Hastanesi'nden Estetik Cerrah Op. Dr. Barış Çakır, kadınlara sırtlarına göre burun estetiği yapıyor. "Bir kadının vücudu ne kadar dik ve kusursuzsa, burnu da öyle olmalı" diyen Op. Dr. Barış Çakır, kendi geliştirdiği yönteme dair sorularımızı yanıtladı:

ÇIKIŞ NOKTAM HEYKELLER
* Bu yöntemin çıkış noktası nedir?
Uzun zamandır heykelle uğraşıyorum. Estetik bakışımı geliştirmek ve üç boyutlu planlama yapmak için başladığım heykel sanatıyla farklı bir bakışaçısı yakaladığıma inanıyorum. Daha önce Angelina Jolie'nin heykelini yapmıştım. O heykelin hemen yanında ise, yaptığım bir vücut heykeli duruyor. Oturmuş heykellerimi incelerken, vücut heykelinin sırttan görünüşü ile büstün yüzündeki benzerliği fark ettim ve birbiri ile örtüşen detaylar yakaladım. Şimdi siz de, yanınızdaki kişiye bakın ve gözlerinizi kısıp, yüzüne yansıyan ışığa odaklanın. Kaşlarının ortasına bir insan kafası yerleştirin. Kaşlar kolları olsun ve kişinin kendi vücudunun yüzüne sarıldığını fark edin. Burun ortası bu vücut figürünün belini, burun ucu ise kalçasını oluştursun. Aslında 'uzatılmış dorsal (bir canlının sırt tarafı) estetik çizgilerden' bahsediyorum. Dorsal estetik çizgilerin simetrik olması bizim için önemli. Kadın ve erkek burunları arasındaki fark için bize yardım edebilir. Benim teorim şu: Kollarını yana açmış güzel bir kadının kollarından kalçasına kadar olan o zarif kadın hatlarının aynısı, burunda da mevcut olmalı.

BURUN YÜZ İLİŞKİSİ ÖNEMLİ
* Kadın ve erkek burnu arasındaki farklar neler olmalı?
Kadının beli ile kalçası arasında nasıl bir uyum varsa, burnunda da bu zerafet olmalı. Erkeğin ise, bel ve kalça uyumu nasılsa; burnu da öyle olmalı. Brad Pitt'in burnunu pek çok kişi beğenmiyor, bebeksi buluyor. Tom Cruise'un burnu ise kaslı bir erkek vücudunu simgelediği için karizmatik görünüyor.

* Küçük burun güzeldir anlayışı artık ortadan kalktı...
Kocaman yüze minicik burunlar yapılıyor. Bakınca, "O yüze, o burun olmaz" diyorsunuz çünkü 'Estetikliyim' diye bağırıyor. Burun küçülüyor, gözler birbirinden uzakta kalıyor. Estetik operasyon geçiren pek çok kişi, bu nedenle birbirine benziyor. Bu yöntem ise tüm bunları ortadan kaldırıyor. Oraya bir vücut oturtunca, burnun yüz ile olan ilişkisini de oturtmuş oluyorsunuz.

KEMER, KAMBUR GİBİDİR!
* Yönteme ilgi nasıl?
Hastalarıma heykel üzerinde anlatıyorum yöntemi. Heykelin alnının ortasında bir kafa ve kaşlarının ucunda bir el olduğunu ve ameliyatlarımı bu yöntemle yaptığımı söyleyince çok şaşırıyorlar. Sonuçta ortaya, estetikli olduğu anlaşılmayan burunlar çıkıyor.

* Uzun ya da sarkık burun neden estetik açıdan hoş görünmez?
İnsanın sırtındaki kambur ile burundaki kemer birbirine benzer. Kamburunu alıp kalçasını dikleştirdiğinizde, kişi olduğundan 5 yaş daha genç görünür. Burun da aynen böyledir. Bazı insanlara, "Sen burun ameliyatı yaptırdıktan sonra gençleştin" denmesinin başlıca nedeni budur.
Haberin fotoğrafları