kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu (sol başta) geciktiği için, Gül'ün konuşmasının ardından salona girerek, masadaki yerini aldı.

Çankaya'dan reform ve yatırım mesajı

18.09.2008
Cumhurbaşkanı Gül meslek kuruluşlarının temsilcilerine verdiği iftarda "Türkiye'nin küresel yarışta iddiasını sürdürebilmesi için reform ve yatırımların devam etmesi gerekmektedir" dedi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam Çankaya Köşkü'nde meslek kuruluşlarının temsilcilerine iftar yemeği verdi. Yemeğe, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Başkan Yardımcısı Ferit Şahenk, TİSK Başkanı Tuğrul Kutadgobilik, TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in de aralarında bulunduğu davetliler katıldı. Cumhurbaşkanı Gül iftardan önce yaptığı konuşmada Türkiye'nin bir yandan büyüyüp gelişirken bir yandan da AB'ye tam üyelik başta olmak üzere, temel hedeflerini gerçekleştirmeye çalıştığını belirterek, bu çabaların amacının Türkiye'nin güçlenmesi, demokrasiden ekonomiye ve özgürlüklere kadar her alandaki standartların yükselmesi olduğunu söyledi.

'ÜLKENİN İTİCİ GÜCÜ'
"Türkiye küresel yarışta iddiasını sürdürebilmek için istikrarını korumak zorundadır. Bunun için de reformların ve yatırımların devam etmesi gerekmektedir" diyen Gül, meslek kuruluşlarının temsilcilerini "ülkenin itici gücü" olarak gördüğünü vurgulayarak "Her zaman sorumluluklarınızı, sorunlarınızdan üstün tuttuğunuzu biliyorum. İş adamlarımızın önümüzdeki dönemde de desteklerine devam edeceklerine gönülden inanıyorum" şeklinde konuştu.