kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan ve Zapatero'ya kalabalık iftar

Giriş Saati : 14.09.2008 12:16
Güncelleme : 14.09.2008 20:12
Yeni Haber
Medeniyetler İttifakı girişiminin eş başkanları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanyol Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, yarın akşam İstanbul'da çok kalabalık olacağı belirtilen bir iftar yemeğinde bir araya gelecek.

ABD'deki 11 Eylül saldırılarının ardından "İslamofobi"nin önemli ölçüde artması üzerine medeniyetler arasında diyaloğu güçlendirmek ve uzlaşmayı pekiştirmek amacıyla 2005 yılında "Medeniyetler İttifakı" girişimini başlatan Erdoğan ve Zapatero, yarın İstanbul'da düzenlenecek bir iftar yemeğinde buluşacak. İspanyol basını, iftar yemeğine 2 bin 500 civarında kişinin katılacağını yazdı.

Erdoğan ve Zapatero ayrıca, ikili konularla uluslararası ilişkilerin ele alınacağı ikili bir görüşme de yapacak. Geçen yılın Kasım ayında da Medeniyetler İttifakı girişimi çerçevesinde İstanbul'u ziyaret eden Zapatero, İstanbul'da ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi'nde yeni akademik yılının açılışına da katılacak. Nisan 2004'den beri başbakanlık görevini yürüten Zapatero'nun İstanbul programı, bir Boğaz gezisi ve Sabancı Müzesi'nde 20 Eylül'den itibaren izlenebilecek ünlü İspanyol ressamı Salvador Dali'nin eserlerinden oluşan "İstanbul'da Bir Sürrealist: Salvador Dali" retrospektif sergisine ziyareti de içeriyor.

Salı günü İstanbul'dan ayrılması beklenen İspanya Başbakanı Zapatero'nun Türkiye'nin ardından Kanarya adalarına geçerek geçen ay Madrid'deki Barajas havaalanında meydana gelen uçak kazasında ölenler için Çarşamba günü düzenlenecek törene katılacak.

(ANKA)