kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gazeteciliğiniz Baykal'a kadar mıydı?

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 14.09.2008 14:16
Güncelleme : 14.09.2008 20:12
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) kağıt kaçakçılığıyla ilgili Doğan Medya Grubu'na yönelik başlattığı inceleme konusunda kendisinin bir talimat vermediğini belirterek, "Buradan özellikle CHP'ye de sesleniyorum. SPK Başkanı'na benim bu konularla ilgili verilmiş bir talimatım yoktur. Bunu ispat edemeyen alçaktır, şerefsizdir. Bu kadar açık söylüyorum. Tayyip Erdoğan'ı bu tezgahların içinde göremezsiniz, sokamazsınız. Baykal aynaya baksın ondan sonra konuşsun" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, partisinin Grand Cevahir Otel'de düzenlenen Şişli İlçe Teşkilatı Kongresi'ne katıldı. Başbakan Erdoğan, konuşmasında Doğan Medya Grubu ve CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunarak, "Diyorlar ki; biz Baykal'ın mal varlığını tam açıklamadığını 2 yıl önce haber yaptık. Ben de diyorum ki; siz bu konuların üstüne gitmediniz. Başka gazeteler gitti. Milliyet Gazetesi haber ve yorum yayınlamış. Diğer gazetelerin neredeymiş peki o zaman? Baykal'ın yarım açıkladığı mal varlığını bile tam açıklamış gibi benimkiyle kıyaslayıp kapattınız. Aradan bunca yıl geçti, eksik kısmını sormak aklına gelmedi mi? Araştırmacı gazeteciliğiniz Baykal'a kadar mıydı yoksa?" diye konuştu. Başkan Erdoğan, SPK'nın Doğan Medya Grubu'na yönelik başlattığı kaçak kağıt incelemesine değinerek, "SPK bu iddiaları incelediği bilgisini doğruladı. SPK vergi cenneti ülkelerde kurulan tabela şirketi üzerinden kağıt alımı yaparak, borsada küçük ortaklarınızı zarara uğrattığınız iddialarını inceliyor mu? Siz buna ucuza ya da pahalıya kağıt alımı olarak bakabilirsiniz. Bana cevap vermeyi bırakın da SPK ve küçük ortaklarınıza bunun doğru olup olmadığını anlatın. Buradan özellikle CHP'ye de sesleniyorum.

SPK Başkanı'na benim bu konularla ilgili verilmiş bir talimatım yoktur. Bunu ispat edemeyen alçaktır, şerefsizdir. Bu kadar açık söylüyorum. Tayyip Erdoğan'ı bu tezgahların içinde göremezsiniz, sokamazsınız. Baykal aynaya baksın ondan sonra konuşsun. Biz bunları soruyoruz ya şimdi tekrar bozacı şıracı tezgahını karıştırmaya başladılar. Boşuna heveslenmeyin buradan iş çıkmaz. SPK özerk bir kuruldur. Ne biz işlerine karışırız ne de onlar başkalarının şantaj ve tehditlerine göz eğerler" dedi.