kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kendi içimizde birbirimize düşmek bize yakışmaz

Giriş Saati : 14.09.2008 12:48
Güncelleme : 14.09.2008 20:12
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 727. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nde yaptığı konuşmada, "Deniz Feneri" davası nedeniyle iktidar ve muhalefet arasında yaşanan gerileme üstü kapalı dikkat çekti.

Gül, "Osmanlı beyliğinin en büyük özellliği hep dışa karşı mücadele etmesi. Bu önemli bir sinerji doğurmuş. Kalpleri ve gönülleri fethederek işe başlamış. Kendi içinde hiç silah kaldırmamıştır. Bu gerçek bugünde geçerlidir. Ne kadar enerjimizi kendi içimizde harcarsak o kadar yıpranırız. Bu asırda birlik ve beraberlik asırdır. kendi içimizde birbirimize düşmek asla bize yakışmaz. Farklılıklar her zaman bizim zenginliğimiz olacaktır. Birbirimize saygı göstermeliyiz" dedi.

Gül, 727. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nde konuştu. Gül, bugünün anlamlı bir olduğunu ve tarihi gözden geçirmek için bir fırsat olduğunu söyledi.

Konuşmasında sık sık Ertuğrul Gazi'den örnek veren Gül, "Ertuğrul Gazi çok sevilen bir kişiydi. Öyle ki Bizans tarafından bile seviliyordu. Diğer beyliklerin en küçüğü fakat bir farkı var. Hep Bizansa karşı savaşmış. Diğer beyliklerle hiç çekişmeye girmemiş. İç kavgalardan uzak kalmış. Osmanlı beyliğinin en büyük özellliği hep dışa karşı mücadele etmesi. Bu önemli bir sinerji doğurmuş. Kalpleri ve gönülleri fethederek işe başlamış. Kendi içinde hiç silah kaldırmamıştır" dedi.

Bu gerçeğin bugün de geçerli olması gerektiğini savunan Gül, "Ne kadar enerjimizi kendi içimizde harcarsak o kadar yıpranırız, o kadar ilerlememiz zayıflar. Enerjimizi Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetlerinin üzerine çıkarmak için kullanmalıyız. Enerjimizi kavga ederek harcamamalıyız. İçimizde tartışmalar olur ama bu demokratik sınırlar içinde kalmalıdır. Hukuk devletinin ve anayasamızın işleyişi son derece önemlidir" diye konuştu.

FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR

Gül, "Ne yapıp yapıp 700- 800 yıl önce olduğu gibi atalarımızın yaptığı gibi kendi enerjimizi dışa doğru yansıtmamız gerekiyor" diyerek Türkiye'nin hukuk ve demokraside gösterdiği başarıyı her alanda göstermesi gerektiğini savundu. Türkiye'nin bütün enerjisini dışarıya vermesi gerektiğini dile getiren Gül şunları söyledi:

"Aramızda tartışmaların ve anlaşmazlıkların olması tabiidir. Önemli olan bunları karşılıklı saygı içerisinde çözmektir. Bunları da meşru sınırlar içerisinde çözmek gerekir. Bütün insanlığı aynı kültür içerisinde birleştirmeye çalışırken, birbirimize düşmek bize yakışmaz. Bu asır birlik ve beraberlik asırdır. Farklılıklar her zaman bizim zenginliğimiz olacaktır. Birbirimize saygı göstermeliyiz. Birbirimize saygı göstermezsek başkaları bize saygı göstermez. Problemlerimizi büyütmeden konuşarak çözelim. Atalarımızın bize gösterdiği yoldan sapmadan ilerleyelim. Ve ülkemizi geleceğe hazırlamak için çalışalım. Gün birlik ve beraberlik günüdür."

Türkiye'nin geleceği konusunda hiçbir zaman karamsar olmadığını söyleyen Gül, "Türkiye'nin geleceğinin çok aydınlık olacağına inananlardanım. Bunun işaretlerini görüyoruz" dedi.

(ANKA)