kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Alışverişin en kolay yolu

ESRA CORUH
04.09.2008
Günümüzde internetten alışveriş yapmak, erkeklerin de vakit kazanmak için tercih ettiği yöntemlerden biri...
1- Merhaba Esra Hanım. Birçok arkadaşım internetten kıyafet alışverişi yapıyor. Bu alışverişin vakit kazandırdığını biliyorum ancak alışkanlıklardan da vazgeçemiyorum. Size danışmak istediğim şey, internetten neler alabileceğim. Teşekkürler. (Orhan M. - Adana)
Günümüzde internetten alışveriş yapmak, her geçen gün daha da geçerli olan bir yöntem. Ne kadar eski alışkanlıklarımıza bağlı olsak da, bu yöntemin kolaylığını gördükten sonra fikrinizi değiştirebilirsiniz. Gömlekten ayakkabıya, iç çamaşırından paltoya kadar her türlü kıyafeti internetten alabilirsiniz. İnternetten alışveriş yaparken kıyafeti deneme şansınız olmadığı için, ölçü tablosuna dikkat ederek doğru bedeni seçmelisiniz. Eğer siparişinizi İngiltere ya da Amerika'dan veriyorsanız bedenlerin farklı olduğunu dikkate alın. Ancak verilen ölçü tablolarında uluslararası ölçülere de yer verilir. Buna göre seçim yapabilirsiniz. Ayrıca internet alışverişinde değiştirme ya da iade opsiyonları olduğu için, üzerinize uymama sorunu da çözülüyor. Yeter ki ne alacağınıza karar verin; ayakkabı, çorap, kemer, pantolon, takım, gömlek ya da iç çamaşırı fark etmez...

2- İnternetten alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum. (Murat C. - İzmit)
İnternetten alışveriş, hem fiyatları karşılaştırma imkânı olduğu için hem de çok zaman almadığından yaşamımızın bir parçası oldu. Ancak, internetten sipariş vermeye gelince, "Kredi kartı bilgilerimi vermem riskli mi?" veya "Ya siparişlerim gelmezse?" gibi sorular da aklımıza gelmiyor değil. O yüzden alışveriş yapmayı düşündüğünüz internet mağazası hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Arkadaşlarınızın ya da yakınlarınızın daha önce kullanmış olduğu siteleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca kullanacağınız sanal mağazanın açık adres bilgisini ve gerektiğinde başvurulacak yetkililerin isim ve telefonlarının bulunduğuna emin olun. Özellikle yurtdışından yapacağınız harcamalarda, birim fiyatları ve alışverişinizin toplam tutarını kontrol edin. Kargo bedelini de unutmayın. Üründen memnun kalmayacağınızı da göz önünde bulundurarak, iade koşullarını da not edin. Siparişinizin elinize ne zaman ve nasıl ulaşacağını öğrenin. Özellikle, kredi kartı numarası gibi en çok kaygı duyduğunuz bilgiler konusunda mağaza tarafından özel tedbirlerin alınmış olması gerekir. Bankaların sadece internet alışverişi için çıkardıkları düşük limitli kredi kartları da olduğunu unutmayın. Bu tür düşük limitli kredi kartlarını, internet alışverişlerinde kullanmanız akıllıca olur.

3- Esra Hanım, giyimime düşkün bir erkeğim. İnternetten alışveriş yapmayı da tercih ediyorum. Sizden, kıyafet alışverişi yapabileceğim Amerika'daki farklı internet sitelerini öğrenmek istiyorum. (Selim K. - İstanbul)
Amerika'dan alışveriş yaparken öncelikle, Türkiye'ye gönderi yapmayan siteler için, myus.com sitesinden bir adres almanızı tavsiye ederim. Bu adres Amerika'daki adresiniz olacağı için belirli bir üyelik ücreti ödeyeceksiniz ama gönderileriniz bu adres sayesinde size daha güvenli olarak ulaşacak. Revolve Clothing (www.revolveclothing.com), 150 markanın bulunduğu ve erkek için giyim ve aksesuar markalarını bir arada bulacağınız; Zappos (www.zappos.com), her tarzda birçok markanın ayakkabı koleksiyonunu sunan; Louis Vuitton, 3.1 Philip Lim, Dsquared2 gibi tasarım markalarının koleksiyonlarını bulabileceğiniz eLuxury (www.eluxury.com) ya da Yoox (www.yoox.com); John Varvatos, Prada gibi markaların bir önceki sezona ait koleksiyonlarını uygun fiyatlara bulabileceğiniz Bluefly (www.bluefly.com); şu an özellikle Türkiye'de çok tutulan genç giyim markası Abercrombie & Fitch (www.abercrombie.com) jeanden tişörte spor giyim alışverişi yapabileceğiniz adresler.
Haberin fotoğrafları