kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
GençTURMEPA’nın verdiği gezici eğitimin ağustos ayında özel bir konuğu olmuş. Bu kişi, Dünya turuna da çıkan işadamı Rahmi M.Koç’tan başkası değil.

Denizde uyanmak artık başka

EVRİM ALTUĞ
04.09.2008
GençTURMEPA'nın 'Denizde Uyanmak Bir Başkadır' isimli çevre bilinci projesi, Türkiye'nin 25 ayrı üniversitesinden gençleri Akdeniz'deki teknelerde 'yatıya' kabul ediyor. Proje ile gençler, denizin biyolojik çeşitliliği, dalış, ilkyardım, küresel ısınma, atık toplama ve çevre bilinci gibi konularda bilinçlendiriliyor..
Deniztemiz/TURMEPA Derneği, 'Denizde Uyanmak Bir Başkadır' projesi ile, üniversite gençliğinin üzerine 'deniz kokusu'nu iyice sindirme ve ülkeye yaymanın gayretinde. GençTURMEPA'nın tahsis ettiği teknelerle bir süredir Göcek'te çıkılan kısa eğitim ve araştırma turlarında, gençlere denizde yaşamanın temel kuralları ve temel çevre bilinci aşılanmaya çalışılıyor. Bu anlamda, geçen yaz sezonundaki iki ayrı 'deniz kampı'na iki ayrı grupta, yedişer kişilik takımlarla tam 25 üniversiteden karma katılım sağlanmış. Bunlar arasında Trakya'dan Doğu Anadolu'ya uzanan bir çeşitlilik söz konusu. Yani 'denizde uyanan' bu gençler arasında Van, Edirne, Urfa ve Diyarbakırlılar da var. TURMEPA, denizdeki eğitimi yıl içinde katılımcılarla bir araya gelerek de pekiştirme gayretini gösteriyor. 1-2 Eylül'de, Koç Üniversitesi Fen Fakültesi'nde yapılan iki günlük 'Akran Eğiticisi Tazeleme Programı' bunun göstergesi. Girişime İstanbul Bilgi Üniversitesi de destek veriyor. Nitekim tanınmış meteoroloji uzmanı Prof. Mikdat Kadıoğlu ve SABAH köşe yazarı Turgay Noyan da, gençlerle bu kapsamda bir araya gelmiş. Haliç kıyısında, Hasköy'de Rahmi M. Koç Sanayi ve Bilim Müzesi'nde bir araya gelen, arada nükleer enerjiye de 'hayır' sesini yükselten gençler ve TURMEPA yetkilileri ile, denizde uyanmanın niçin 'başka türlü' olduğu üzerine bir araya gelerek etraflıca konuştuk... Bilgi: www.turmepa.org.tr
Haberin fotoğrafları