kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Kumaş pantolon yerine jean giymek, kıyafeti spor bir hale getirir.

İşyerinde 'cuma' rahatlığı

Esra ÇORUH
28.08.2008
Amerikalıların işyerinde uyguladığı 'Casual Friday' tanımı yani 'Serbest Cuma' artık ülkemizde de uygulanıyor. Haftanın dört günü giyilen takım elbiseler, cuma günleri yerini daha spor bir tarza bırakıyor. 'Ciddi' kıyafetlerinizi spor hale getirmek için ipuçları..
1- Esra Hanım, size sorum, iş yerine takım elbise yerine neler giyebileceğimiz konusunda olacak. Sürekli ciddi takımlar yerine farklı giyinmek için neler yapabiliriz? (Kazım N. - İstanbul)
Amerikalılar, cuma günlerine 'Casual Friday' diyerek, yine işyeri giyim kurallarına uymak kaydıyla daha rahat bir tarz izliyorlar. Bu şekilde hem hafta sonu havasına giriliyor hem de her gün giyilmek zorunda olunan ciddi takımlardan kurtulunmuş oluyor. İşyerinin kurallarını dikkate alarak jean ya da kanvas bir pantolon üzerine lacivert bir blazer ceket giyebilirsiniz. Her zaman taktığınız ipek kravatlar yerine triko ince bir kravat takarak daha trendy ve spor bir hava da yaratabilirsiniz.

2- İşyerine ekose giyebilir miyim? Yoksa ekose gömlek çok mu spor olur? (Osman Ç. - İzmir)
İşyeri kurallarınıza göre tabii ki ekose gömlek giyebilirsiniz. Ancak genellikle sonbahar-kış sezonunda giyilen 'oduncu' gömlek tarzındaki ekose gömlekler yerine, daha vücuda oturan modelleri tercih etmelisiniz. Gömleğinizi dışarı çıkarmak yerine mutlaka pantolonunuzun içine sokmalısınız. Böylece ekose gömlekle spor bir hava yakalarken, aynı zamanda iş yeri ciddiyetini de korumuş olursunuz.

3- Özel bir şirkette yöneticilik yapıyorum ve görevim gereği takım elbiselerden vazgeçemiyorum. Takım elbiseyi nasıl daha spor hale getirebilirim? (Bahadır Ü. - İstanbul)
Takım elbise seçiminizi yaparken farklı kumaşlarda takım elbise almaya çalışın. Örneğin yaz günleri için keten takımlar ya da ince gabardin kumaşlarla daha spor bir hava yakalayabilirsiniz. Her zaman giydiğiniz lacivert, koyu gri, kahverengi gibi koyu renkler yerine açık renkleri kullanabilirsiniz. Gri tonlarını her renkle tamamlamak mümkün olduğu için bu renk bir takım sizin kurtarıcınız olacaktır. Her gün gömlek ve kravat takmak yerine böyle bir takımın içine düz, canlı renklerde koton yıkamalı gömlekler ya polo yaka tişörtler giyebilirsiniz. Cuma günlerini siz de 'rahat' bir gün olarak belirleyin ve o gün kravat takmayın! Sizinle birlikte çalışanlar da hafta sonu rahatlığına cuma gününden giriş yapsın, pişman olmayacaksınız.
Haberin fotoğrafları