kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bir yolsuzluk iddiası da Teftiş Kurulu'ndan

Giriş Saati : 11.09.2008 11:21
Güncelleme : 11.09.2008 17:37
Yeni Haber
Son dönemde art arda yolsuzluk iddiaları gündeme gelirken, bir yolsuzluk iddiası da Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nda ortaya çıktı. Teftiş Kurulu, 15-20 bin YTL'lik kira bedelli binayı KDV hariç 34 bin YTL'ye kiraladı. Teftiş Kurulu Başkanı Muhammet Gedik, ilk olarak metrekare fiyatı en düşük olan binanın kiralanmasına onay verirken, daha sonra fikir değiştirerek, komisyon tarafından kiralanmasına onay verilmeyen ve Aydeniz İnşaat'a ait binanın kiralanmasına karar verdi.

Sağlık Bakanlığı'nda yolsuzlukların üzerine gitmesi görevini yürüten Teftiş Kurulu'nun "yolsuzluk yaptığı" iddia edildi. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın bulunduğu hizmet binasının 2006 yılında değiştirilmesi kararı alındı. Teftiş Kurulu tarafından oluşturulan komisyon, hizmet binası olabilecek yerleri araştırırken, kullanılabilecek 4 bina belirledi. Komisyon Anıt Caddesi, Ceyhun Atıf Kansu Caddesi, Çukurambar ve Ulus'ta belirlediği 4 bina ile ilgili tutanak hazırladı. Komisyon, Anıt Caddesi ile Ceyhun Atıf Kansu Caddesi'nde yer alan binaların kiralanabilir nitelik taşıdığına karar verirken, Çukurambar ve Ulus'taki binaların ise metrekare fiyatlarının yüksek olduğu ve kiralanmaya uygun bulunmadığı görüşünü bildirdi.

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ "15-20 BİN YTL" DEDİ

Teftiş Kurulu Başkanlığı binalar ile ilgili olarak asıl kira bedellerini Belediye Zabıta Müdürlüklerine sorarken, Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ahmet Aydeniz İnşaat Turizm Gıda Eğitim Öğretim İthalat ve İhracat AŞ'ye ait Ulus'ta İstanbul Caddesi İskitler civarında bulunan binanın kira bedelinin 15-20 bin YTL olabileceği kararını verdi. Teftiş Kurulu Başkanlığı ise Ekonomik ve Mali İşler Başkanlığı'na 23 yaşındaki binanın 39 bin 819 YTL aylık kira bedeli ile kiralanması talebini bildirdi. Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer imzası ile Sağlık Bakanlığı'na gönderilen yazıda, binanın söz konusu bedelle kiralanmasının uygun olduğunu bildirildi.

KDV HARİÇ 34 BİN YTL'YE KİRALANDI

Söz konusu binanın tadilat masrafı ise 450 bin YTL olarak belirlenirken, tadilatın ise kira sözleşmesinin imzalanmasından 60 gün sonra başlatılacağı Ahmet Aydeniz İnşaat AŞ tarafından taahhüt edildi. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Muhammet Gedik ile Ahmet Aydeniz İnşaat AŞ, söz konusu binanın kira sözleşmesini 23 Mayıs 2007 tarihinde imzaladı. KDV hariç 34 bin YTL, KDV dahil 40 bin 120 YTL kira bedeli ile imzalanan sözleşme ile 4 yıllık kira sözleşmesi yapıldı. Binanın tadilat işleri ise Aydeniz İnşaat tarafından 60 gün sonra yapıldı.

Söz konusu binanın yaşlı olması ve büyük oranda tadilat görmesi nedeniyle Teftiş Kurulu binasında sürekli problem çıktığı iddia edilirken, asansörlerin de sürekli bozulduğu ve tamirat yapıldığı savunuldu.

(ANKA)