kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ankara'da deprem

Giriş Saati : 11.09.2008 12:36
Güncelleme : 11.09.2008 17:37
Yeni Haber
Ankara'nın Bala ilçesinde 4,1 büyüklüğünde hafif şiddette deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 11.33'de merkez üssü Bala-Afşar olan 4,1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Ankara'nın Bala ilçesi Afşar beldesinde saat 11.33'te meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki hafif şiddetli depremde can ve mal kaybı olmadığı bildirildi.

Afşar Belediye Başkanı Bayram Küçük, deprem dolayısıyla paniğe kapılarak sokağa çıkan vatandaşlar olduğunu belirterek, ''Deprem herhangi bir hasara yol açmadı. Beldede küçük çaplı panik oldu'' diye konuştu.

Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz de depremin ilçede can ve mal kaybına yol açmadığını ifade ederek, ''Sokağa çıkan insanlar oldu ama bu panik küçük çaplı ve geçiciydi. Halk sakin'' dedi. Ankara'dan Bala'ya dönüş yolunda olduğu için depremi hissetmediğini belirten Gürbüz, şöyle konuştu:

''Deprem, Belediye Meclis Başkanvekili Ali Apatay ve Balalı iş adamımız Cafer Sönmez belediyede özel kalemde beni beklerken meydana gelmiş. Bu iki arkadaşımız panikle aşağı koşmuş. Belediye personeli 'Sakin olun, niye kaçıyorsunuz, rahat olun, bir şey olmaz' diye onları sakinleştirmeye çalışmış. Burada son 1 yılda 700 artçı deprem oldu, yaklaşık 6 büyüklüğünde deprem de oldu, biz yine kaçmadık.''

ARALIK AYINDAKİ DEPREMLER


Bala'da geçen yıl 20 Aralıkta 5,7 ve 27 Aralıkta 5,5, 4,8 ve 5 büyüklüğünde depremler meydana gelmiş, kesin hasar tespitleri ve itirazlar sonucu, Bala ve çevresinde toplam bin 171 konutun ağır hasarlı olduğu belirlenmişti.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca Bala'da bin 133 konut, 100 ahır, 3 iş yeri, Gölbaşı'nda 20, Elmadağ'da 4, Şereflikoçhisar'da 2 konutta ağır, Kırıkkale'nin ilçeleri Keskin'de 6, Balışeyh'te 3, Çelebi'de 2, Karakeçili'de 1 konutun ağır hasarlı olduğunu tespit edilmişti.Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Bala'da geçen yılki depremlerde konutları zarar gören hak sahipleri için 714'ü köylerde, 12'si merkezde olmak üzere bu ay yapımına başlanacak 726 konutun 1 yıl içinde hak sahiplerine teslim edileceğini duyurmuştu.

AA