kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'den Erdoğan'ın Dişli'ye ilgili sözlerine tepki

Güncelleme : 04.09.2008 20:01
Yeni Haber
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Başbakan Erdoğan'ın Şaban Dişli'yle ilgili sözlerine tepki göstererek "bu sözler Şaban Dişli'ye ilişkin yargı sürecini etkilemeye ve baskı altına almaya yönelik sözlerdir" dedi. Okay, Erdoğan'ın "Dişli özveride bulunmuştur" diyerek iş takibi karşılığı rüşvet alan bir şahsı övdüğünü belirterek "bu suçun övülmesi niteliğindedir ve bir zamanlar "benim memurum işini bilir' diyen anlayışın yeni bir versiyonudur" dedi. Okay Dişli olayının karartılmasının sorumlusunun Başbakan olacağını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, yaptığı yazılı açıklama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şaban Dişli'nin partideki görevlerinden istifasına ilişkin değerlendirmesine tepki gösterdi. Erdoğan'ın sözlerinin yolsuzluklara bakışını tescillediğini savunan Okal, "bu bakış açısı, AKP iktidarında Türkiye'de yolsuzlukların önlenmesi noktasında bir iradesinin bulunmadığının birinci ağızdan itirafı niteliğindedir" dedi. Erdoğan'ın Dişli'ye inandığını ve ne olursa olsun inanmaya devam edeceğini söylediğini kaydeden Okay şunları kaydetti:

"Bu sözler Şaban Dişli'ye ilişkin yargı sürecini etkilemeye ve baskı altına almaya yönelik sözlerdir. Şimdi sormak istiyorum; bu açıklama karşısında hangi kamu otoritesi çıkıp da, Şaban Dişli'nin karıştığı rüşvet olayının üzerine gidebilir? Bu başbakanın kamu görevlisi olarak iş takibi ve iş bitirme karşılığında para alanları, partisinde barındırmaya ve himaye etmeye devam ettiğinin ilanıdır. Sayın Başbakan, Şaban Dişli'nin parti görevlerinden istifasını, "özveride bulunmuştur' sözleriyle değerlendiriyor. Yani iş takibi karşılığı rüşvet alan bir şahsı övüyor. Bu suçun övülmesi niteliğindedir ve bir zamanlar "benim memurum işini bilir' diyen anlayışın yeni bir versiyonudur. Yolsuzluğun teşvikidir, yolsuzluk yapanlara cesaret vermektir."


"BAŞBAKAN GÖZÜNE BAKA BAKA KAMUOYUNU YANILTTI"

Başbakan Erdoğan'ın "hukuk sürecini rahat çalıştırabilmesi noktasında, yaptığı istifayı kabul ettik" dediğini belirten Okay, Erdoğan'ı kamuoyunun gözünün içine baka baka yurttaşları yanıltmakla suçladı. Okay "Sayın Başbakan'a bir kez daha soruyorum; parti görevinden istifa hukuk sürecini nasıl rahatlatır? Sayın Dişli milletvekilliği dokunulmazlığı zırhından kurtulmadan ne kamuoyu vicdanı rahatlar ne de hukuk süreci işler" dedi. Başbakan'ın durumu ile Dişli'nin koruyucusu ve kollayıcısı konumuna taşıdığını söyleyen Hakkı Süha Okay, "AKP kurumsal olarak bu yolsuzluğun içinde yer almıştır. Sayın Başbakanın bu anlayışıyla Türkiye'de siyaset, ticaret, bürokrasi üçgeninde gelişen yolsuzlukların önünün kesilmesi mümkün değildir. Yetim hakkı yedirmeyiz, yiyenleri aramızda barındırmayız diyenlerin gerçek yüzleri bu açıklama ile ortaya çıkmıştır. AKP kurumsal olarak Dişli yolsuzluğu ile bütünleşmiştir. Bundan sonraki süreçte Dişli olayının karartılmasının sorumlusu Başbakan olacaktır" dedi.