kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Adı çıkmış dokuza..

TAKSİ şöförünün niye adı çıkmış bu ülkede?.. Öyle şöförler tanırım ki, sohbetine doyamazsınız. Efendilikleri örnektir.. Ama öyle çürük dişler vardır ki aralarında, mesleğin adını çıkarır ve düzelmesini önler..
Kim mücadele edecek bunlarla..
Adlarına leke sürdükleri meslektaşları..
Peki bu taksicilerin derneği, merneği yok mu, Taksi şöförü adını "Şöför parçası"na çevirenler için..
Şimdi bakın..
Bebek'ten Etiler'e çıkıyoruz. Nispetiye caddesine çıkışta kuyruk var.. Sıramızı bekliyoruz..
Ama 34 TJK 96 ve de 34 THR 34 plakalı taksi şöförleri uyanık.. Onlar uyanık, ama biz kurallara ve başkalarının haklarına saygılı olanlar eşeğiz.. Kuyrukta eşekler bekler.. Solluyorlar. Yol zaten iki şerit.. Geliş şeridinden kuyruğu solluyorlar, ama caddeye çıkamıyorlar. Çünkü o şeritten aşağı Bebek'e inecekler var. Al sana trafik düğümlenmesi.. Uyanıklar geri basıp yolu açacaklarına bekliyorlar ki bize yeşil yansın da, arabalarını üzerimize sürsünler, sağa kaçmak için..
Utanmazlığın bu derecesine pes.. Ama İstanbul trafik polisi iftihar etsin.. Bu hale getirdiler sonunda pervasızlığı.. Teksas oldu İstanbul.. Bu kentte kurala uyanlar cezalı her an.. Uymayan keyif sürüyor.
Portakal Yokuşu'ndan Ortaköy'e iniyorum. Dereboyu caddesi kavşağı günün her anı kilit, uyanıklar yüzünden. Yüz metre aşağıda sahil yolu kavşağında yığınla polis var, buraya bir polis dikmek kimsenin aklına gelmiyor asırlardır. Göz önü değil ya..
Öyle olunca da, gene biz kuyrukta beklerken, 34 TSC 40 plakalı taksi, bölünmüş yolda ters şeride pervasız girip en öne geçiyor, yetmiyor, bir de arabayı üzerimize sürüyor, bizi yol vermeye zorlamak için. Ercan kazayı güç önledi..
Hatalı sollamak.. Ters şeride girmek.. Kırmızıda geçmek.. Tehlikeli araba kullanmak.. Çıkamayacağı kavşağa girmek.. On saniye içinde bu kadar kural hatasını yapma cesaretini bu taksi şöförüne kim veriyor, Sevgili Ali Kemal Kardeşim sence.. Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcımız?..
Yeni aldığın sorumluluk içinde ilk hedefin trafik polisinin saygınlığını geri getirmek olmalı.
Ya da mesleğe durmadan sövdüren bu birkaç başı bozuğu yola getirmeyi düşünen yok mu, meslek derneklerinden?..