kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
YANGIN ÇIKTI... Çevredeki bina ve işyerlerinin camlarının kırılmasına neden olan patlamanın ardından yangın çıktı.

Barut fabrikasındaki patlama üç can aldı

Ahmet KÖPRÜLÜ - KIRIKKALE
1997'deki patlama sonrası günlerce yangınlarla boğuşan Kırıkkale, dün bir kez daha sarsıldı. Üst üste yaşanan iki patlamada 3 kişi hayatını kaybederken, 26 kişi yaralandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Barut fabrikasındaki patlama üç can aldı
Kırıkkale'deki MKE tesislerinde meydana gelen patlama ve yangın herkesin yüreğini ağzına getirdi. 1997'de yaşanan büyük patlama ve günlerce süren yangın nedeniyle hâlâ şehir halkının korkulu rüyası olan MKE tesislerinde peş peşe iki patlama meydana geldi. Kayseri Yolu 7'nci kilometredeki barut fabrikasında 14.50 sıralarında, büyük bir gürültüyle patlama yaşandı. Patlama sonucu bina tamamen tahrip olurken, çevredeki diğer binalar, ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Sonrasında yangın çıktı. Olaya hemen müdahale eden MKE, Tüpraş ve Kırıkkale Belediyesi itfaiye ekipleri yangının çevreye sıçramaması için önlem aldı. Patlama sonucu yan binada taşeron olarak boya yapan işçilerin başında bulunan müteahhit Musa Pehlivanlı ve adı henüz belirlenmeyen iki işçi hayatını kaybetti. Yaralanan 26 kişi tedavi altına alındı. Bir işçinin durumu ciddiyetini koruyor.

'BİNLERCE ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ'
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül şunları söyledi: "Patlama fabrikanın kendisinde değil, ana deposunda değil, ana karıştırıcı bölümde meydana geldi. Karıştırıcı depodaki malzeme ise 10 ton kadar. Binlerce şükürler olsun ki o sırada etrafta hiç çalışan yoktu. Zaten her şey uzaktan komuta ile ayarlandıktan sonra tamamen çalışırken içerde kimse bulunmuyor." Gönül, patlamanın teknik nedenlerden kaynaklandığını tahmin ettiklerini ifade etti.
Haberin fotoğrafları