kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
30 Ağustos 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Aşk seksüel bir istektir sonuçta biter

Güncelleme : 29.08.2008 19:01
-Nasıl bir hayatınız var?
-A.Ç:
Normal insanlar gibi yaşamıyoruz. Herkese saygımız var, ama biz daha evrensel boyutta yaşıyoruz. Bazen Lourdes "Beni sevdiğini neden söylemiyorsun?" diyor. Benim sevgim, aşktan üstün olduğu için bu sözlere ihtiyacım yok. Yani âşık olup da evlensem bir müddet sonra kavga eder bırakırım. Aşk Sekssüeldir, kıvılcım gibidir. Sonuçta bir istektir ve biter. Yogiler senede belki bir kez sevişirler. Sevişmek kutsal bir seremonidir, çocuk yapmak içindir. Yogada enerji aşağıya doğru değil, yukarı doğru çıkar. Enerji yukarı çıkar, beyin aydınlanır.

-Cinselliği zararlı olarak mı görüyor yoga felsefesi?
-A.Ç:
Seks, enerji kaybıdır. Zaten bir sperm, 40 damla kandan meydana gelir. Erkeği yaşlandırır. Yogada enerji aşağıya doğru değil, yukarı doğru çıkar. Enerji yukarı çıkarsa beyin aydınlanacak. Yogi normalde cinsellik istemez ama eşini mutlu etmek için yapar. Kadın için yararlıdır, güzelleştirir.

-Niye erkeği yaşlandırıyor?
-A.Ç:
Kadına daha yararlıdır. Ama erkeğin daha az yapması lazımdır. Çünkü erkek bir defa orgazm oluyor. Kadın daha mutlu, daha güzelleşen bir hal alıyor. Cinselliğin fazlası iyi değildir. Müthiş bir enerji harcanıyor. En çok enerji sekste harcanır. Kadın yogi, erkek yogi gibi aydınlanmak istiyorsa o da az seks yapmalı. Aydınlanabilmek için cinselliğin kontrol altına alınması lazım.

-Bu nasıl bir aydınlanma?
-A.Ç:
Buda veya Yunus gibi olmak. İlâhi aşamada yaradan ile buluşma demek aydınlanma. Korku yok, korkuyu azaltıp yok edeceksiniz. Aydınlanma belirli bir yaşa gelmiş artık dünyevi işlerle ilgisi kalmamış insanlar için geçerlidir. Kişi 20 yaşında aydınlanmaz, çünkü dünyevzevklerle ilgilidir. Aydınlanma normalde 40'ından sonra başlar. Sabır önemli. Aydınlanmak için üçüncü gözün açılması lazım. Kalp gözü!

-Bunları herkes yapabilir mi?
-A.Ç:
Buda yapmış, Mevlâna yapmış. Bizi yaratanın bahçesine girmek istiyorsak, o hakiki özümüze, gerçek hürriyete kavuşmuş oluruz. Hiç kolay değil. 20 milyonda bir kişi eriyor. Yani ben aydınlanmak istiyorum diye aydınlanacağım demek değildir. Ben çalışıyorum, o yoldan gidiyorum ama nasip olursa olur, yani yaradan evet derse olur yoksa gene olmaz.

-Peki aydınlanma olmazsa bütün bu yaptıklarınız boşa mı gidiyor?
-A.Ç:
Olur mu hiç? Biz birçok insandan daha kaliteli yaşıyoruz, bir kere. Daha az depresyona gireriz, daha az kızarız, kıskançlık yapmayız.