kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
30 Ağustos 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Giyilebilen binalar

BURCU ALDİNÇ
Güncelleme : 29.08.2008 18:57
Gökdelen şeklinde bir elbise nasıl olurdu, hiç düşündünüz mü? Yapı-Endüstri Merkezi Sanal Mimarlık Müzesi'nin yeni sergisi, binalar ve kıyafetler arasındaki etkileşimi gözler önüne seriyor..
Mimarlık dünyası da tıpkı moda gibi gün geçtikçe değişiyor, trendlerden, teknolojiden etkileniyor. Haute couture tasarımlar bile mimari üzerinde büyük etkiler bırakıyor. Yapı- Endüstri Merkezi'nin Sanal Mimarlık Müzesi de yeni sergisinde haute couture dünyasının mimariyi etkisi altına almasından yola çıkarak çok farklı bir sergiye yer vermiş.

KES-YAPIŞTIR YÖNTEMİ
Eylül ayı boyunca www.mimarlikmuzesi.org adresinden ziyaret edilebilecek 'Archi-couture' sanal sergisi, mimarlık ideolojisinin son yıllarda yaşadığı değişimi, moda ve mimariyi bir araya getiren kolajlarla anlatıyor. Sergi, haute couture dünyasının günümüzde ne kadar önemli bir noktaya geldiğini ve mimarinin bile bu durumdan payını aldığını anlatıyor. Kısacası mimarlık ve moda dünyaları artık birbirinden ayrı düşünülemiyor. Bu fikirden yola çıkan Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Açalya Allmer ve öğrencileri bu sergiyi hazırlamaya karar vermişler. Eylül ayı boyunca ziyaret edilebilecek olan sergideki kolajlar kes-yapıştır yöntemiyle hazırlanmış. Ana tema olarak sergi, bina tasarımı ve giysi tasarımı arasındaki ilişkiyi ya da beden ve dış yüzey arasındaki etkileşimi sorguluyor.
Haberin fotoğrafları