kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
28 Ağustos 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Türkiye'nin en büyük outlet'i Via/Port 15 Ağustos'ta açıldı

Güncelleme : 20.08.2008 21:26
Kurtköy'de yeni açılan Via/Port için 110 milyon dolar harcayan Bayraktar Grubu, projeye ekleyeceği otel-kongre merkeziyle bu rakamı 200 milyon dolara çıkaracak..
Bayraktar Grubu tarafından Kurtköy'de 110 dönüm alan üzerine inşa edilen Via/Port Alışveriş Merkezi AVM), 15 Ağustos'ta açıldı. 4 günde 320 bin kişinin ziyaret ettiği AVM ile ilgili olarak konuşan Bayraktar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Via/Port Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Via/Port'ta dünya markalarının, her yerden daha ucuza alınabileceğini belirterek, "Burası, herkesin iki gününü geçirebileceği bir yaşam merkezi olacak" dedi.

Yurtdışından ilgi bekliyoruz'
Toplam 200 dönüm üzerine kurulu olan tesiste 2009'dan itibaren 5 yıldızlı bir otel ve fuar merkezinin de yer alacağını anlatan Coşkun Bayraktar, bunların da inşasıyla yatırım tutarının 200 milyon dolara çıkacağını söyledi. Anadolu yakasında fuar merkezinin bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bayraktar, Önümüzdeki yılın ikinci yarısından itibaren yapacağımız bu tesislerle, AVM'nin de işlerliği artacak. 700 yataklı 5 yıldızlı bir otelimiz ile fuar ve kongre merkezimizle de hizmet vermeye başlayacağız" dedi. Via/Port'ta ünlü markaların eski sezon ürünlerinin satılacağına dikkat çeken Via/Port Genel Koordinatörü Muzaffer Gülöz de, bu ürünlerin alışveriş merkezinde yüzde 90'a varan indirimlerle alıcı bulacağını anlattı. Gelecek aylardan itibaren ayda 600 bin ziyaretçi beklediklerini dile getiren Gülöz, şöyle konuştu: "2009 itibarıyla özellikle Rusya ve Ortadoğu'dan Sabiha Gökçen Havaalanı'na inecek olan ve burada alışverişin yapılacağı üç günlük 'charter'lar düzenleyeceğiz. Yurtdışından önemli ilgi bekliyoruz."