kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Para havuzda mı?"

Yeni Haber
Tunceli bağımsız Milletvekili Kamer Genç, CHP'nin AKP genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli hakkında "Silivri'de bir arsanın imar durumunu değiştirme karşılığında 1 milyon dolarlık iş takibi ücreti talep ettiği" yönündeki iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Dişli hakkındaki "rüşvet" iddialarına açıklık getirilmesini istedi.

Genç, Erdoğan'a, "İstanbul Silivri'de bulunan bir arazinin Genel Başkan Yardımcınız Şaban Dişli'nin 1 Milyon dolarlık komisyon ücreti karşılığında imar durumunu değiştirdiği iddia edilen bu olayın özü nedir?" diye sordu.

Genç, Erdoğan'a şu soruları da yöneltti:

SİZİN TALEBİNİZ OLDU MU?

"İstanbul Belediye Başkanının, güçlü bir kişinin istemi olmadan Şaban Dişli gibi bir milletvekilinin isteği ile böyle bir imar değişikliğin yapılması düşünülemez. İstanbul Belediyesi'ne bu imar değişikliği konusunda sizin bir talebiniz olmuş mudur? Bu imar değişikliği yapılması konusunda daha önce İstanbul Belediyesi eski Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'dan bir talebiniz olmuş mudur?

Bu olayda alındığı iddia edilen 1 milyon dolar komisyon tahsil edilmiş midir? Edilmişse bankaya mı yatırılmıştır? Bu 1 milyon doların siyasi amaçla kullanılmak üzere havuz hesabına alındığı iddia edilmektedir. Bu doğru mudur?"

(ANKA)