kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sezer: "Anayasa değişikliği yeni gerilimler yaratır"

Yeni Haber
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği Anayasa değişikliği girişimlerinin, yeni toplumsal gerilimler ve siyasal tartışmalar yaratacağını söyledi.

Sezer, "Siyasal çıkar kaygısıyla gerginlik yaratmak yerine ülkedeki yangını söndürecek acil önlemlerin alınması ve el birliğiyle uygulanması gerekmektedir. Ülkenin gerçek gündemi olan ekonomiye yoğunlaşmak kaçınılmazdır" dedi.

DSP Genel Başkanı Sezer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin gerçek gündeminin açlık, işsizlik, yoksulluk ve sosyal adaletsizlik olduğuna dikkat çekti. Son bir yıldır siyaset eliyle yaratılan gerginlik ve tartışmalar nedeniyle ülkede, "ekonomik ve toplumsal bir yangın ortamı" yaşandığını söyleyen Sezer, şöyle konuştu:

"Hükümet, ülkenin her yanını hızla sarmakta olan yoksulluk, açlık ve işsizlik yangınını söndürmek için derhal harekete geçmelidir. Hükümet, hayali ihracat patlamaları, pembe ekonomik tablolar çizerek halkın gözünü boyarken, kendi gözünü de kapatıp, yaklaşan bir sosyal patlamanın eşiğinde bulunduğumuzu görmediğini ve anlamadığını idrak etmelidir."

"ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ"

AKP'nin laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğunun Anayasa Mahkemesi kararı ile tescillendiğini ifade eden Sezer, Anayasa Mahkemesi kararından sonra erken genel seçimin kaçınılmaz hale geldiğini vurguladı. Sezer, "Böyle bir dönemde AKP'nin kendi siyasal çıkarlarını öne çıkartarak atacağı sorumsuz adımlar, giderek zayıflayan ve kırılganlığı artan ekonomik yapıyı toplumsal bir felakete dönüştürebilecektir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği Anayasa değişikliklerine destek verip vermeyeceklerinin sorulması üzerine Sezer, AKP'nin iktidarda olması nedeniyle Anayasa değişikliği konusunda atılacak adımlardan endişe duyulduğunu söyledi. Sezer, "Yeni gerginlikler, yeni kutuplaşmalar yaratmanın anlamı yok" dedi.

Üniversitelerde türban serbestliği getiren Anayasa değişikliği öncesinde de kutuplaşma uyarısında bulunduklarını, ancak hükümetin bu uyarıyı dikkate almadığını dile getiren Sezer, şunları söyledi:

"Ama bugün, yeniden, göz göre göre, kör güzün parmağına bir uygulamayı dayatmaya, ülkenin gerçek gündemini bir tarafa bırakıp sadece siyaseten birbirini yeme girişimi anlamı taşıyacak adımlar atmaya hiç gerek yoktur. Sayın Bahçeli iyi niyetle de olsa, AKP'yi sıkıştırmak amaçlı da olsa, böyle bir adımın yeniden Türkiye'yi gerginliğe götüreceğini görecektir diye umuyorum. Bu noktada, yeni Anayasa değişikliği gibi girişimlerle, yeni toplumsal gerilimler ve siyasal tartışmalar üretmek yerine, sorunlarımızın çözümünü kolaylaştırmak için ülkenin gerçek gündemine yoğunlaşmamız kaçınılmazdır. Ülkenin gerçek gündemi ekonomidir."

(ANKA)