kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP'li Özdalga Baykal'ı bu kez CHP örgütüne şikayet edecek

Yeni Haber
CHP'yi daha önce Sosyalist Enternasyonel'e şikayet eden TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, bu kez CHP'li seçmene mektup göndererek, eski partisini ve lideri Baykal'ı şikayet edecek.

Özdalga, şikayet mektubunda CHP örgütlerine ve seçmenine; "Baykal'ın yüzkarası siyasetine dur deyin" diye seslenecek ve "Baykal demokrasi arsızı. CHP'nin izlediği siyasetle başarılı olma şansı yok" diye sesleniyor.

Bu konudaki çalışmalarını tamamlayan Özdalga, CHP seçmen ve teşkilatına göndereceği mektupta şu çağrıda bulunuyor:

"Sosyal demokrasiye oy verenler olarak vicdani görevlerinizi yerine getirin. Baykal'ın yüz kızartıcı ve utanç verici siyasetine karşı çıkın, demokrasiye destek verin. CHP, Baykal'ın liderliğinde iflas edecektir"

BAYKAL'A OY VERMEYİN

Özdalga, mektubunda, "Eğer 10 sene sonra CHP diye bir parti kalırsa, mensupları bugün izlediği politikadan utanç duyacaklardır" görüşünü savunuyor.

CHP'nin siyasi yelpazedeki yerinin belli olmadığını iddia eden Özdalga, "Dışarıda da Baykal'ı ve CHP'yi kimse sosyal demokrat olarak görmüyor" dedi.

Baykal'ı "demokrasi arsızı" olarak nitelendiren Özdalga, "Baykal utanmaz şekilde demokrasi arsızı, demokrasi karşıtı bir siyaset izliyor. Siyasi yelpazenin neresinde onu kendileri de bilmiyor. Baykal Türk demokrasisi açısından tükenmiş bir vakadır. CHP'nin yaptığı tek şey demokrasiye zarar vermektir" ifadesini kullandı.

YALAN ÜZERİNE MUHALEFET

CHP'yi yalan üzerine muhalefet yapmakla suçlayan Özdalga, mektubunda şöyle dedi:

"CHP'nin muhalefeti büyük bir yalan üzerine kurulu. 'Türkiye'de laiklik tehdit altındadır, AKP din devleti kurmak istiyor' iddiasının yalan olduğunu seçmenin büyük bölümü görüyor. Bildikleri tek şey eyvah Türkiye'de din devleti kurulacak. Yakın tarihimizin hiçbir döneminde şeriat devleti olmadı ve hiçbir zaman olmayacak. Laiklik son derece güçlü temellere dayalı, güçlü teminatları var. Bir siyasi iktidarın en temel görevi vatandaşın endişe ve korkularını gidermektir. CHP tahrik ediyor. Korku üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışıyor. Bütün yurttaşlarımıza seslenmek istiyorum. Kimin bu konuda endişesi varsa beni arasın. Ben milletvekili olarak endişelerini gidermek için elimden geleni yapacağım. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil."

(ANKA)