kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Toptan: Benim hedefimde daha geniş bir anayasa değişikliği var

Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, anayasa değişikliği konusundaki açıklamalarını değerlendirdi. Toptan, "Benim daha önce anayasa değişikliği ile ilgili açıklamam olmuştu. Sayın Bahçeli de bunu teyit etti. Benim hedeflediğim geniş kapsamlı bir anayasa. Ben zaman içinde konuyla ilgili, sadece bu konuyla ilgili değil uzlaşma adına bir takım girişimlerde bulunacağım" dedi.

TBMM Başkanı Toptan, eski Aydın Milletvekili Mustafa Şükrü Koç için Meclis'te düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Törenin ardından Toptan Gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Devlet Bahçeli'nin anayasa değişikliği konusunda yaptığı açıklamaları nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Toptan, "Benim daha önce anayasa değişikliğiyle ilgili bir açıklamam olmuştu. Sayın Bahçeli de bunu teyit etti. Benim hedeflediğim geniş kapsamlı bir anayasa. Bunların içinde neler olabilir? zaman içinde olur, ortaya konulan görüşler, öneriler, talepler doğrultusunda değerlendirilir. Ben zaman içinde konuyla ilgili, sadece bu konuyla ilgili değil uzlaşma adına bir takım girişimlerde bulunacağım" yanıtını verdi.

"Ne zaman başlayacaksınız bu arayışlara?" sorusuna ise Toptan, "1 Ekim de açılıyor Meclis" yanıtını verdi.

Meclis'in yeni yasama yılına giriş tarihinin, Ramazan Bayramı tatiline rastlamasının hatırlatması üzerine Toptan, Anayasaya göre, TBMM'nin çağrı olmaksızın 1 Ekim de toplanacağını belirterek, "O nedenle biz 1 Ekim 2008 günü TBMM'yi toplayacağız. O gün gündemde benim açış konuşmam olur. Sayın Cumhurbaşkanın konuşması olur. Bir sonraki gün yine bayram olduğu için zorunlu olarak tatile gireriz. TBMM 7 Ekim Salı günü olağan çalışmalarına devam eder" dedi. Toptan her yıl olduğu gibi bu yıl da Meclis'in açılışında bir resepsiyon yapılacağını söyledi.

CHP İÇİN ÖNYARGILI OLMAMAK LAZIM

CHP'nin, Anayasal değişiklerinin olacağı bir oluşumda kesinlikle yer almayacakları yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Toptan, "Ortaya konulan herhangi bir tutum yok. Bu nedenle CHP'yi de, "ne gelirse gelsin ne önerirse önersin karşı çıkarız' diye bir tutumu da olmaz. Şimdiye kadar da olmadı. Geçen dönem hatırlayacak olursanız özellikle AB uyum adına çıkarılan 7 paket CHP'nin büyük desteğiyle, katkısıyla çıkarılmıştı. O nedenle şimdiden hiç bir parti için önyargılı olmamak lazım" değerlendirmesinde bulundu.

(ANKA)


(BK/ZG)