kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Anne ve eş olarak karşınızdayım'

Kongrenin ilk gününe konuşmasıyla damgasını vuran First Lady adayı Michelle Obama binlerce kişiye bu sözlerle hitap etti. "Gaf yapacak" diye endişe edenleri duygusal konuşmasıyla ağlattı..
Demokrat Parti Kongresi'nin ilk gününe Başkan adayı Barack Obama'nın eşi Michelle'in 20 dakikalık konuşması damgasını vurdu. 'First Lady' adayı gaf yapacak diye endişelenleri yanılttı. Yaptığı konuşma ayakta alkışlandı. Vatanseverlik temasını işlerken salondakileri gözyaşlarına boğdu. Yeşil elbisesi ve hafif makyajıyla dikkat çeken Obama "Buraya hem anne, hem eş hem de bir kadın olarak geldim" dedi. Obama ilk tanıştıklarında kendisini en çok güldürenin eşinin 'Barack' ismi olduğunu söyleyince salon kahkahalara boğuldu. Eşine yönelik 'Müslüman, Siyah' gibi nitelemelerin de farkında olan Michelle "Barack kesinlikle sizin nereli olduğunuzla, geçmişinizin ne olduğuyla ya da hangi partiden olup olmadığınızla ilgilenir. Dünyayı böyle görmez. Bizi bağlayan tek şeyin Amerika'nın umutları olduğunun farkındadır" diye konuştu.

VATANSEVERLİK VURGUSU
Eşinin kazandığı bir seçimin ardından "Ülkemle ilk kez gurur duyuyorum" dediği için tepki çeken Michelle Obama bu kez vatanseverlik kartını da masaya koydu. Konuşmasında sık sık "Ülkemi seviyorum", "ABD rüyası budur" ifadelerini kullandı. 8 kez eşinin sloganı 'umut' kelimesini söyledi.
Haberin fotoğrafları