kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Güvercinlik'i kurtaralım

Bodrum-Güvercinlik, nisbeten bakir kalmış koylarımızdan biri. Çünkü burada ormanlar var. Geçen yıl, ağaçların bir bölümü yandı. Kimisi, "Yaktılar, çünkü buralarda inşaat yapacaklar" dedi de, inanmadım. MNG'nin oteli, kısmen o bölgeye denk geliyor. Sadece tek bir otel olsa iyi. Daha birkaç otel inşa edilecekmiş.
- Ağaçlar nasıl kesilecek? diye soruyorum. Burası orman değil mi? Ormana çivi çakılmaz da! Biz öyle biliyoruz...
Eğer anlatılanlar doğruysa, yetki, Orman Bakanlığı'ndan Turizm Bakanlığı'na geçmiş. Otelciler de ruhsatı Turizm Bakanlığı'ndan almışlar. Hem Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na, hem de Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a sesleniyorum: "Ağaç kesmeyeceğiz demelerine bakmayın. O daracık bölgede 4 tane otel, adeta kurt gibi kemirecektir yöreyi; gizli gizli devireceklerdir ağaçları."
MNG denizi doldurdu diye yeri göğü inleten gazetecilere de sesleniyorum: Denizin iki karış doldurulması önemli değil. Ama yeşilin yerini betonlar alacak. Güvercinlik de, aynı Gündoğan'ın akıbetini paylaşacak. Gelsin hem Eroğlu, hem de Günay, yerinde tesbit yapsınlar. Can çekişen Bodrum ilçelerine Güvecinlik de ekleniyor. Yaşasın turizm! Tabii bu kadar betonun içinde tatil yapmak isteyen turist bulunursa!