kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DTP: PKK silah bıraksın MGK ise bizi dinlesin

Hazal ATEŞ / ANKARA
PKK'nın kuruluş yıldönümü 15 Ağustos'tan bu yana Mersin ve İzmir'de bombalar patlarken; DTP'den farklı bir ses geldi. "DTP kapatılmamalı" diyen Genel Başkan Ahmet Türk, "PKK şiddeti bıraksın, MGK bizi dinlesin" dedi. Türk, şu mesajları verdi:

* PKK SİLAHI BIRAKMALI: Silahlı çatışmalar, bombalı olaylar sürdükçe çözüm zemininden uzaklaşılıyor. Silah, güç kullanmak çözüm olamaz. Yeni bir süreç kaçınılmaz. Her iki taraf da (PKK ve devlet) şiddetin çözüm olmadığını görerek böyle bakmalı. Devlet de şiddet dışı yöntemlerle çözüm yönünde bir adım atmalı. Bu mantık ortaya konursa PKK'nın şiddetten vazgeçeceğine inanıyorum. PKK silahı bırakırsa biz de siyasetçi olarak rolümüzü daha rahat oynarız.

* EYLEMLER YARGIYI ETKİ- LEMEMELİ: PKK eylemleri DTP'nin kapatılması yönünde duygusal bir atmosfer yaratmamalı.

* MGK'YA KATILIRIZ: Kürt sorunu diyalog ve demokratik adımlarla çözüm bulabilir. Çağrılırsak MGK'ya da katılırız. Parlamentoya geldiğimizden bu yana dışlanıyoruz. Hükümet de bizi dinlemeli.

* DAĞDA KALMAK SORUN ÇÖZMEZ: Devlet sorunu çözme yönünde farklı bir proje ortaya koymalı. "Dağdakiler insin, teslim olsun" demekle bu iş çözülmez. Hangi sorun çözüldü de dağdan inecek?