kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CAHİT YAVUZ

Roland Garros ve İstanbul Cup

Fransa Açık'ta çeyrek final öncesi fikstürdeki gelişmeler final yolunda raket sallayan tüm tenisçilerin gözünü korkutacak kadar zorlu geçeceğe benziyor. Bayanlarda İstanbul Cup'ın finalistleri Elena Dementieva
ve Agnieszka Radwanska'nın çeyrek final kapısını çalan tenisçiler arasında olması, bizim açımızdan ayrı bir değer oluşturuyor. Giden tenisçilerin performanslarındaki artış, turdaki tüm tenisçilerin dikkatini çekiyor. Bu da her yıl İstanbul Cup' a star tenisçilerin gelmesini kolaylaştırıyor. Bu arada final serisinde 5 Rus tenisçinin raket sallaması ve bunların hepsinin üst çeyrekte yer alıyor olması önemli. Çeyrek final öncesi 5 tenisçiyle kortlarda kalan Rus tenisinin başarısının yanında, finalin 2 Rusla oynanmayacak olması, iki ayrı özelliğin kontrast ilişkisini ortaya koyuyor. Öte yandan Sırp, Çek, İspanyol tenisçilerin 2 temsilciyle final arayışında olduğunu gözden kaçırmayalım. Durum böyle olunca 1 numaralı seribaşı Sharapova'nın işi, 2 numaralı seribaşı Ivanovic'ten daha zor gorünüyor. Belaruslu Victoria Azarenka'nın olası sürprizi kimseyi şaşırtmasın.

FRANSIZ VE İSPANYOL AĞIRLIĞI
Erkelerdeki durum biraz daha farklı. Özellikle turnuvanın 1 numaralı seribaşı isviçreli Roger Federer'in bugüne kadar zorlanmadan gelmesi ve Ancic önünde mükemmele yakın performans sergilemesi onun final şansını çoğaltıyor. Bu anlamda, Federer'in toprak kort performansının sorgulandığı, hatta genel performansının da negatif sinyaller verdiği bir dönemde, şu anki görüntüsü hayranlarını rahatlatmış gibi. Bunun dışında ve belki de en önemli nokta Fransız tenisinin tüm temsilcilerinin başarılı performansı. Fransız tenis severlerin uzun yıllardır beklediği final için tam 5 tenisçi potansiyel.
Öyle ki Julien Bennetteau karşısında Federer'in neler yapacağı herkesçe merak ediliyor.
Erkeklerdeki bir baska dominant durum, İspanyol tenisçilerle yaşanıyor. Burada Nadal'ın, vatandaşı Fernando Verdasco gibi son dönemin en başarılı raketi karsısındaki performansı da aynı Federer'inki gibi merak konusu. Bayanlarda kortlardan silinen Amerika'yı erkeklerde Robby Ginepri temsil ediyor. Ancak final için sadece sürpriz olabilecek bir isim olmaktan ileri gidemeyecek durumda. Galiba Avrupa, topraklarında Amerikayı istemiyor!