kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hollandalı'nın Türkiye sitesine 40 milyon hit

Ali BALCI SABAH
Hollandalı Dick Osseman'ın Türkiye'yi tanıtmak için yaptığı, Türkçe ve İngilizce internet sitesini 40 milyon kişi ziyaret etti..
Türkiye'yi karış karış gezen Hollandalı psikolog Dick Osseman'ın gençlik yıllarından beri çektiği tarihi ve turistik yerlere ait binlerce fotoğrafı koyduğu internet sitesi, bugüne kadar yaklaşık 40 milyon kez tıklandı. 59 yaşındaki Osseman, Türkiye'ye ilk kez 37 yıl önce "hippi" olarak geldi. Bir arkadaşıyla birlikte Bursa, İzmir, Malatya, Erzurum ve Erzincan'ı gezen Osseman, daha sonra Doğu Ekspresi'yle 3 gün süren bir yolculukla İstanbul'a döndü.

GEZE GEZE TÜRKÇE ÖĞRENDİ
Türkçe de öğrenen Osseman 37 yıl içinde Türkiye'nin tarihi, coğrafi, kültürel ve turistik her yerini adım adım gezip fotoğrafladı. Sadece kendisinin çektiği fotoğrafları koyduğu http://members.chello. nl/dosseman/ adresli sitesi çok büyük ilgi gördü. E-mail adresine çok sayıda olumlu mesajlar aldığını belirten Osseman, "Yabancı insanlara Türkiye'de dünyada az rastlanır bir misafirperverlik ve nezaket gösteriliyor. Türk insanının ruhuna sinmiş olan bu davranış biçimi, bizim pek alışık olduğumuz bir durum değil" dedi.
Haberin fotoğrafları