kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Terör mağduru gencin büyük başarısı

Atilla KORKMAZ AA-SABAH
Görkem, Diyarbakır'da 7 kişiyi öldüren patlamadan sonra ağır yaralandı. Ama yılmadı, koltuk değnekleriyle girdiği ÖSS'de Dokuz Eylül Tıp Fakültesi'ni kazandı..
Diyarbakır'da 3 Ocak 2008'de Final Dershanesi önünde askeri aracın geçişi sırasında hain terör örgütünce bir otomobile yerleştirilen bomba, büyük bir gürültüyle patladı. Ortalığı savaş alanına döndüren patlamada 6'sı öğrenci 7 kişi öldü, 66 kişi ise yaralandı. Ölen gencecik fidanlar toprağa verilirken, yaralanan terör mağdurları ise günlerce, haftalarca hastanelerde tedavi gördü. Terörün etkilerini üzerlerinden atabilmek için psikolojik destek aldı...

SON İKİ AYDA HAZIRLANDI
O gençlerden biri de 18 yaşındaki Görkem Emre Öz... Patlamada ağır yaralandı ve komaya girdi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir ay tedavi gördü. Ayakları kırılan gencin, dalağı da alındı. Taburcu olduktan sonra yaklaşık bir ay daha evde tedavisi sürdü. 5 ay dershaneye gidemedi. En yakın arkadaşlarından birini kaybetmesine ve geçirdiği travmaya rağmen yaşamdan kopmayan Görkem, sınava bir ay kala dershane öğretmenlerinin de desteğiyle yeniden derslerine sarıldı. Ayakları alçıda olduğu için koltuk değnekleriyle ÖSS'ye giren Görkem, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi'ni kazanmayı başardı. Dershanenin önünde beklerken, büyük bir gürültüyle patlamanın meydana geldiğini belirten Görkem, "Yere yığıldım. İki ayağım kırıldı. Bir ay boyunca hastanede tedavi gördüm. Bu sırada dalağım da alındı" dedi. Beş ay dershaneye gidemediğini anlatan Görkem, sınava bir ay kala kendini toparlayabildiğini belirterek, şunları söyledi: "Evde 2 dershane öğretmenimin de desteğiyle kaldığım yerden yeniden derslerime sarıldım. İstediğim gibi tam olarak çalışamadım ama pes de etmedim. Herkes 'Üzülme seneye yeniden denersin' diyordu. Ama ben vazgeçmedim. Ayaklarım alçıda olduğu için sınava koltuk değneğiyle gittim. Geçirdiğim kötü günlere rağmen hayattan hiç kopmadım. 338 sayısal puanla ikinci tercihim olan DEÜ Tıp Fakültesi'ni kazandım. Gazi Üniversitesi'ni okumak istiyordum, ama olmadı. Sonuçta hayalim tıp okumaktı, kazandım. Çok mutluyum."

'DAHA İYİ DERECE YAPARDI'
Şu anda genel sağlık durumunun iyi olduğunu ve sadece kas erimesinden dolayı yürüyüşünde hafif bir aksama bulunduğunu belirten Görkem, "Ama bu da düzelecek" dedi. Görkem'e evinde matematik ve kimya dersleri veren öğretmen Medeni Gökalp, "Eğer bomba patlamamış ve derslerine ara vermemiş olsaydı kesinlikle Türkiye genelinde derece yapar ve en çok istediği Ankara'daki üniversitelerden birini kazanırdı" dedi.
Haberin fotoğrafları