kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KAZIM KANAT

İki güzel haber

Bu maçın sadece iki güzel yönü var. Birincisi Türk futbolu adına. Beşiktaş şimdiden tur atladı. İkincisi ve daha önemlisi, Türk futbolu Aydın Karabulut gibi bir büyük yeteneği bir kez daha gördü. Bu oyuncu Beşiktaş'ın sol kanat sorununu tümüyle çözdü. Çok kısa zamanda ulusal takımın da sol kanat sorununu çözer.
Maça baktığımız zaman çıkarılacak mesajlar Beşiktaş'ın dünü ve bugünü ile ilgili. Lütfen söyleyin dünden bugüne değişen ne var? Bugün yeni olarak görebileceğiniz ne var? İsterseniz yüksek sesle tartışalım.
1-
Savunma bloğunda yeni bir isim Sivok var. İbrahim Toraman döndüğü zaman o da yedek kulübesine gidecek. O zaman sormazlar mı, bu transferleri kim yaptı, niye yaptı? Bu kadar büyük paraya yani 9 milyon 250 bin euro'ya aldığın oyuncuların yeri yedek külübesiyse bunun da hesabını kim verecek?
2-Beşiktaş ilk kez iki ön liberolu (CisseUğur İnceman) oynadı. Bu çağdaş bir düşünce. Bu iki oyuncunun topu oyuna sokma, ileri gidip şut atma konusunda yüksek yetenekleri var. Ama bu yeteneklerini kullanma konusunda sanki birileri onlara "Kullanmayın diyor". Bu ikili savunmanın önünde çakılı oynarsa Beşiktaş hücum sorunu değil savunmada çok büyük sorunlar yaşar.
3-Tamam anladık bu takımın her şeyi, patronu yani paşası Delgado. Ama o da, saklanarak oynuyor. Orta sahada sokak futbolcusu gibi varyete yapıyor. Ya tekme yedi ya da topları kaptırdı. Bu disiplinsizlikle takım kaptanlığı yapılır mı?

BEŞİKTAŞ TAKIM OLAMADI!
4-Beşiktaş'ın hücumdaki iki çizgi oyuncusu Karabulut ve Holosko, hücumlarda içeri doğru kaçmadılar. Böylece Bobo yapayalnız kaldı. Bu taktik düşünce olarak çok yanlıştı. Bu iki çizgi oyuncusunu arkadan destekleyen Tandoğan ve Tello da ileri çıkmayınca Beşiktaş'ın hücumlarında yaratıcılık ve futbol kalitesi neredeyse sıfır oldu.
MESAJ: Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın sahaya çıkardığı 11 harika. Oyuncu değişikliklerinde müdahalesi de harika. Ama sorun Beşiktaş'ın futbol felsefesinde. Beşiktaş henüz takım olamadı.