kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yaralanan gazeteciler Türkiye'ye getirildi

Yeni Haber
Kafkasya'daki çatışmaları izlemek üzere gittikleri Güney Osetya'da, uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralanan iki Türk gazeteci Türkiye'ye getirildi.

Gürcistan'da bulunan Kanaltürk kameramanı Güray Ervin ile muhabir Levent Öztürk, Kanaltürk'ün sahibi Akın İpek'e ait özel bir uçakla İstanbul'a getirildi.

Gece yarısına doğru Atatürk Havalimanına iniş yapan uçaktan alınan Ervin ve Öztürk, Alman Hastanesine götürüldü.

Burada yapılan muayenede kameraman Güray Ervin'in sol omzunda derin bir kurşun yarası bulunduğu, muhabir Levent Öztürk'ün de sol gözünün üzerindeki kurşun sıyrığının derin olduğu ve her iki gazetecinin yaralarının enfeksiyon kaptığı tespit edildi.

Tedavilerine başlanan Ervin ve Öztürk'ün hayati tehlikelerinin olmadığı, ancak yaşadıkları olayın travmasından çıkamadıkları belirtildi.

ERVİN OLAYI ANLATTI

Yaşadıklarını anlatan Güray Ervin, Gürcü birliklerinin Güney Osetya'dan çekildiklerine ilişkin haberi aldıktan sonra NTV'den iki gazeteci ile Tiflis'ten kiraladıkları bir araçla bölgeye hareket ettiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

''4 kontrol noktasından geçtik. Hiç bir noktada durdurulmadık. Hiç bir şekilde kontrolümüz yapılmadı. Tshinvali'ye yaklaştığımız esnada aracın ön cephesinden tek el patlama sesi geldi. O sırada aracı ben kullanıyordum. Yanımda oturan Levent'in başından yaralandığını gördüm. İlk şoku atlatır atlatmaz araç içinde kendimizi korumaya çalıştık. Bu sırada Levent aşırı kan kaybetmeye başladı. Akabinde hiç aralıksız en az 4-5 dakika boyunca 10-15 asker tarafından aracımız tarandı. Biz ilk şoku atlatır atlatmaz bulunduğumuz noktadan aracı geriye çekmeye çalıştım. Bu sırada aracımız bozulduğu için ilerleyemedik. Bu arada kurşun yağmuru devam ediyordu. Levent de başından kan kaybetmeye devam ediyordu. Ben ve Hilmi bu arada araç içinden İngilizce olarak 'gazeteciyiz' diye bağırmaya başladık. Üzerimizdeki tişört ve gömleği çıkarıp camdan salladık. 4-5 dakika sonra ateş açılan noktadan bize doğru askerlerin nişan almış vaziyette geldiklerini gördük. Bizi araçtan indirdiler. Bir ambülans çağırarak Tshinvali'deki en yakın hastaneye gönderdiler.''

Ervin ve Öztürk'ün sağlık durumlarını merak eden yakınları, çalışma arkadaşları ve kanal yöneticilerinin de Alman Hastanesine gelerek bilgi aldıkları öğrenildi.

AA