kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şeker ve yüksek tansiyon hastaları için diyet pide

Yeni Haber
Antalya'nın Manavgat ilçesinde bazı fırınlar şeker ve yüksek tansiyon hastaları için Ramazan'da diyet pide çıkaracak.

11 ayın sultanında müşterilerine 7 çeşit pide çıkaracaklarını söyleye Can Küçükoğlu Pidecilik ustabaşı Yaşar Kulakoğlu, diyet pideleri soya unundan yaptıklarını söyledi.

Diyet pide talebinin yerleşik turistlerden geldiğini belirten Kulakoğlu, hastalar için özel hazırladıkları pidenin ununu 3 defa özel elekten geçirdiklerini ve hamurunu karmada kaynak suyu kullandıklarını anlattı.

Ramazan'da tahinli, harnuplu (keçi boynuzu), pekmezli, yumurtalı, ballı, tamamı susamlı, sebzeli ve bıldırcın yumurtalı pide çıkaracaklarını ifade eden Kulakoğlu, iftar öncesi vatandaşların siparişi üzerine tırnaklı pide yapacaklarını söyledi.

Kulakoğlu, "İftar vaktini en güzel fırından yeni çıkmış pide kokusu belirler. Ramazan pidesi bizim kültürümüzün en önemli simgesidir. Nice kimseler vardır ki kutlu ayda 3 pide almak alabilmek için fırın önünde tarım saat kuyrukta bekler. Orucunu suyla veya hurmayla açtıktan sonra Tarhana çorbasını fırından yeni çıkmış tazecik pideyle içer. Pidesiz bir iftar sofrası düşünmek zor" diye konuştu.

Unlu mamuller ustası Şükrü Dağdeviren de lezzetli bir pidenin suyunun, ununun ve ateş kıvamının iyi ayarlamakla elde edileceğini ifade etti. Dağdeviren, fındık, vişne, kiraz ve kayısı kabuğu ateşinde pişen pidenin de güzel bir tadı olduğunu belirtti.

(CİHAN)