kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Okul servislerine yüzde 14 zam geldi

Çağdaş ÇETİNDEMİR SABAH
UKOME, İstanbul'da yeni öğretim yılında servis ücretlerine yüzde 14 zam yapılmasına karar verdi. Karar, Topbaş'ın onayından sonra uygulanacak..
İstanbul'da okul servis ücretleri yüzde 14 oranında zamlandı. Yeni tarifeyle ilgili teklifleri görüşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), dün 2008-2009 yılı için yüzde 14 zam olmasını kararlaştırdı. UKOME'nin kararıyla en kısa mesafedeki servis ücreti 15 YTL'lik artışla 110 YTL'den 125 YTL'ye, en uzak mesafedeki servis ücreti ise 37 YTL'lik artışla 255 YTL'den 291 YTL'ye çıktı. Ayrıca 25 kilometrenin üzerindeki her bir kilometre için 3 YTL'lik ilavenin ve köprü geçiş ücretlerinin de fiyatlara eklenmesi kabul edildi. Yine UKOME kararına göre, rehber bulundurulması zorunlu okullarda fiyatlara öğrenci başına 22.5 YTL eklenecek. Kardeş indirimi yüzde 10 olarak uygulanacak. Karar, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın onayının ardından yürürlüğe girecek.

TEKLİFİN ALTINDA ZAM
Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Ticaret Odası'nın okul servis ücretlerine yüzde 29 oranında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin yüzde 28 oranında fiyat artış oranı talepleri olduğu, buna karşın İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin yüzde 14 artışta karar kıldığı bildirildi. 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında İstanbul'da uygulanacak okul servis ücretleri şöyle: