kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Değişmeyen kıyafetiyle çıktı

52 yaşındaki siyasetçi, Türk gazetecilerin karşısına değişmeyen kıyafetiyle çıktı. Tek aksesuarı yüzüğüydü. Israrlı sorulardan rahatsızlığını gizlemedi..
AHMEDİNECAD ile röportaj son anına kadar belirsizliğini korudu. Pastor'daki Cumhurbaşkanlığı yerleşkesine girdiğimizde telefonlarımız, ses kayıt cihazlarımız, fotoğraf makinalarımız ve cüzdanlarımız alındı. Sadece kalem ve kâğıdımız kaldı. Televizyoncuların da kameralarına izin verilmedi, mikrofonlarıyla içeri girebildiler. Fotoğraflar, Köşk tarafından çekildi, yayın da İran devlet televizyonunun kameralarından yapıldı.

İLK KEZ ORTAK YAYIN
NTV ve CNN Türk'ün anlaşarak ilk defa ortak yayın yaptığı görüşme öncesinde sorulara bir kısıtlama getirilmedi. Ahmedinecad, canlı yayının ardından da SABAH ile görüştü. Kendisiyle el sıkışmak, görüşmek, konuşmak ve fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı.

BALAYINA ÇAĞIRDI
52 yaşındaki zorlu siyasetçi, Türk gazetecilerin yanına da değişmeyen kıyafetiyle çıktı. Gri pantolon üzerine, krem gömlek ve krem rengi bir ince mont... Üzerindeki tek aksesuar yüzüğüydü. Kağıt kullanmadı, notlarına bakmadı ancak ısrarlı sorularda rahatsızlığını hiç gizlemedi. Ahmedinecad, İsrail ve ABD söylemlerinde tutumunu değiştirmezken ilk defa Türkiye ve İran'ın bölgesel birlikteliğini istediğini açıkladı. CNN Türk'un program yapımcısı Mithat Bereket'in görüşme için balayını yarıda kestiğini öğrenen Ahmedinecad, "Balayınızı yarıda kestiğinizi duydum keşke eşinizi de getirseydiniz İran'a" diyerek Bereket'e bir de jest yaptı.

HEDİYESİ ALBÜM
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın kendisini ziyaret eden gazetecilere hediyesi ise kendi resminin kapağı kapladığı bir İran albümüydü. Ayrıca İran'a, kendi faaliyetlerine ve İran'ın nükleer gücüne yönelik CD'ler de hediyeler arasında yer aldı.