kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hande Yener

Müzikte devrim Yener'e mi kaldı

Bülent İPEK / MAGAZİN
Müzik dünyasında devrim polemiği... El Roman elektronik müzikte devrim yaptığını söyleyen Hande Yener'e "Müzikte devrim sana mı kaldı" diye çıkıştı..
İki yıllık aradan sonra yeni albüm çıkaran ve geçtiğimiz günlerde Rumelihisarı'nda hayranlarına konser vermek için Almanya'dan gelen Rafet El Roman, kendini yeni bir tartışmanın odağında buldu. Tartışma, tarzını pop-fanteziden elektronik müziğe kaydıran Hande Yener'in elektronik müzikte devrim yaptığını açıklamasından sonra geldi. Rafet El Roman, Yener'i eleştirip müzikte devrim yapmanın mümkün olmadığını belirtti. Ünlü şarkıcı, bu sözleri yüzünden kendisini müzik alanında geri kafalı olmakla eleştiren Hande Yener'e şunları söyledi: "Müzikte devrim olmaz. 'Müzikte devrim olmaz' derken, genel bir prensipten bahsediyorum, siyasi devrimle karıştırıyor. 'Devrim yaptım' demesi için toplumsal bir dönüşüm yaşatması lazım; bir gecede herkesin onun müziğini dinlemesi lazım. Oysa sanat, kimseye müzik anlayışını bir günde değiştirme şansı vermez. Aşık Veysel, Beethoven müzikte devrim yapmamış. Hande'ye mi kaldı devrim yapmak!"

'FAŞİST DEMEDİM'
Ünlü şarkıcı, "Devrim olmaz, biz sanatçılar faşistiz" dediği iddiasını ise reddetti. Sanatçıları asla faşist olarak görmediğini belirten Roman, "Ben müzikte radikallik olur, hümanistlik olur, anarşistlik olur dedim. Ama hiç bir zaman sanatçılar faşist olur demedim. Hande Yener kendi alanında radikal bir değişim yapmış. Bu anlamda ona 'radikal' denebilir. Beatles gibi hiç bir etkiye boyun eğmeyenlere 'anarşist,' benim gibi derin manalı şiirsel anlatımı seçene ise 'hümanist' denir" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları