kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık Turu

Düzenli koşmak yaşlılığı yavaşlatıyor
ABD'DE uzmanlar düzenli olarak koşmanın yaşlanma etkilerini yavaşlattığını belirledi. Stanford Üniversitesi Tıp Merkezi Ekibi tarafından yapılan araştırma için yaşı 50'nin üzerinde olan denekler seçildi. 20 yılda 500 yaşlı koşucunun durumu koşmayan diğer bir grupla karşılaştırıldı. Bulgular, yaşlıların düzenli fiziksel hareket yapmasının önemine dikkat çekti. Koşmayanların yüzde 34'ü araştırmanın 19'uncu yılında ölürken, koşanlarda bu oran yüzde 15'te kaldı.

Kadınlardaki kronik ağrının çaresi güneş

İNGİLİZ bilim adamları güneş ışığı vitamini D'nin vücutta seviyesinin düşmesinin kadınlarda kronik ağrılara sebep olduğunu belirledi. Araştırmada, aynı bağın erkeklerde görülmemesi hormonlarla ilişkilendirildi. Uzmanlar, İngiltere'de 10 kişiden birinin hayatının bir döneminde kronik ağrıya sahip olduğunu ve bunun duygusal faktörlere bağlandığı belirtti. Dr. Elina Hyppönen, "Kadınlarda görülen kronik ağrılardan bazılarında D vitamini seviyesinin rolü var" dedi.

Televizyon, çocuk gelişimini etkiliyor

ÇOCUKLARIN TV'de seyrettikleri programlardan nasıl etkilendikleri üzerine bir araştırma yapan İngiltere'nin radyo televizyon üst kuruluşu Ofcom, kişilik bozuklukları tespit etti. Kurum, çocukların henüz kişilik gelişimleri tamamlanmadan televizyondaki karakterlerden negatif etkilendiklerini kaydetti. İngiltere'de 300 bin televizyon izleyicisinin 4-10 yaş arasında bulunduğuna dikkat çeken kurum, bu çocukların farklı karakterleri özümsemeye açık olduğunu belirtti.