kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Saakaşvili'yi istemiyoruz"

Birçok uzman Rusya'nın Güney Osetya'ya girmesinin ardında Saakaşvili'nin devrilmesi isteği yattığını yazdı. Dün de Rus Dışişleri Bakanı "Saakaşvili görevinden ayrılmalı" diyerek bu iddiaları doğruladı..
ABD ve birçok uzmanın Rusya'nın savaşı sürdürmesinin gerçek sebebine ilişkin iddiaları dün Moskova tarafından üstü kapalı bir şekilde doğrulandı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin görevinden ayrılması gerektiğini söyledi. Pek çok uzman, "arka bahçesinde" ABD destekli bir Gürcü hükümetinin bulunmasını istemeyen Rusya'nın Saakaşvili'yi indirmek istediğini öne sürmüştü. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı Finlandiya'nın Dışişleri Bakanı Alexander Stubb ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Saakaşvili'nin yapacağı en doğru şeyin görevinden ayrılmak olduğunu kaydetti. Saakaşvili'yi devirme gibi bir niyetlerinin olmadığını ifade eden Lavrov, "Geleneklerimizde birini devirip yerine başkasını tahta oturtmak yok" dedi.

ADALET DİVANI İMASI
Rus Dışişleri Bakanı, AGİT ve AB'nin barış önerisinde, yeni barış gücünde Gürcü askerlerinin bulunması halinde bunu kabul edemeyeceklerini de kaydetti. Lavrov, Gürcü yönetiminin işlediği suçların Uluslararası Adalet Divanı'nda gündeme getirilmesi gerektiğini de iddia etti. Lavrov, Gürcistan'ın Güney Osetya'da güç kullanmayacağına dair yasal bağlayıcılığı olan bir belge imzalamasını istediklerini bildirdi.
Haberin fotoğrafları