kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Devlet 15 milyar YTL hasılat elde edecek

Okan MÜDERRİSOĞLU ANKARA
İLİŞKİLİ HABERLER
Devlet 15 milyar YTL hasılat elde edecek
SPOR Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, ihaleyi kazanacak grubun önümüzdeki 10 yıl içinde devlete en az 15 milyar YTL hasılat kazandırmayı taahhüt edeceğini söyledi. Uçar, ihale süreci ile ilgili sorularamızı şöyle yanıtladı:

* İddaa ihalesiyle ilgilenen, şartname alan firma sayısı hayli fazlaydı. 3 teklif aldınız. Sizi tatmin etti mi? Bu büyüklükteki bir işe ancak bu kadar sayıda teklif verilebilir. Büyük özelleştirme ihalelerinde şartname alan gruplarla, tekilf verenler kıyaslanırsa İddaa ihalesine ilgi bizim için tatmin edici.

* İhalenin büyüklüğü nedir? İhaleyi kazanacak grup, önümüzdeki 10 yıl içinde devlete en az 15 milyar YTL hasılat kazandırmayı taahhüt edecek. İhalede bu tutar daha da yukarı çıkacaktır.

* İhaleyi ne zaman sonuçlandıracaksınız? Teklifler alındıktan sonra en çok 20 gün içinde sonuçlandırma zorunluluğu var.

* İhalede nihai değerlendirme günü belli mi? Hayır. Teklif sahibi grupların yabancı ortakları var, yabancı firmalar var. Belge teyidi zaman alabilir. 10-15 gün sürebilir.

* Kazanan firma nasıl seçilecek? İhale günü, finansal teklifler alınacak. Bu işi yüzde kaçla yapacakları sorulacak. İlk turda eleme olmayacak. Ondan sonra en uygun teklifi veren ihaleyi kazanacak. İhale ayrıca teşkilat başkanı olarak benim onayıma tabi.