kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Müritlere arınsınlar diye tecavüz etmiş

Güney Kore'de "İsa'nın Sabah Yıldızı" adlı tarikatın lideri 63 yaşındaki Jung Myung-seok, kadın üyelere tecavüz suçundan 6 yıl hapis cezası yedi..
Güney Kore'yi karıştıran tarikat davası, bir yıl sonra tamamlandı. "İsa'nın Sabah Yıldızı" (JMS) adlı tarikatın lideri Jung Myung-seok, kadın üyelerine tecavüz etmek suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Seul mahkemesinde tanıklık eden tarikatın eski üyeleri, genç ve çekici kadınların "hediye" olarak Jung'a sunulduğunu, tarikat liderinin de bu kadınları "dinen arınmanın" bir parçası olarak cinsel ilişkiye zorladığını söyledi. Öte yandan Jung ise yanlış bir şey yapmadığını savundu. 63 yaşındaki Jung, fotoğraflarından seçerek beğendiği kadın üyelerini daha sonra cinsel ilişkiye zorladığı Güney Kore'den 2001 yılında Çin'e kaçmıştı. Mayıs 2007'de ayında Çin'in kuzeydoğusunda tutuklanan Jung, bu yılın şubat ayında Güney Kore'ye iade edilmişti.

JAPONYA'YA YAYILDI
Güney Kore medyası 1980'de kurulan tarikatın, "Setsuri" (İlahi Takdir) adı altında Japonya'da da teşkilatlandığını iddia etti. JMS'nin başka ülkelerde de üyelerinin olduğu öne sürülüyor.