kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Olimpiyatta aerodinamik tesettür devri

12 kadın sporcunun tesettürle katıldığı 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Bahreynli koşucu Rukiye El-Ghasra, özel üretim formasıyla dikkat çekiyor..
Çin'de devam eden olimpiyat oyunlarında, Müslüman ülke kadın sporcularının formalarının özel olarak üretildiği belirtildi. Tesettürlü kadın sporcuların öncüsü ise, iki yıl önce Doha'da yapılan 15. Asya Oyunları'nda tesettürüyle koşan ve 200 metre bayanlar yarışını birinci bitiren Bahreynli atlet Rukiye El-Ghasra (26). Ghasra, Pekin 2008'de de tesettürüyle koşacak. Ghasra'nın formasının özel olarak üretildiğini belirten Al Arabiya televizyonu, "Aerodinamik yapıdaki forma, tesettürlü atletin rahat koşması için tasarlandı" ifadesini kullandı. Kendisi gibi tesettürlü olan İranlı atlet Homa Huseyni ile Olimpiyatlar'ın açılış törenine katılan El Ghasra, "Tessettürle koşmanın öncüsü olmaktan dolayı gurur duyuyurum" diye konuştu.

'ÖZGÜRLEŞTİRİCİ'
Oyunlarda 100 ve 200 metrede koşacak olan Ghasra, "Koşarken örtü benim için hiçbir zaman sorun oluşturmadı. Ben tesettürle büyüdüm. O benim için özgürleştirici bir şey. Bir engel değil" dedi. Her yıl tesettürlü sporcu sayısının arttığını belirten Ghasra, Olimpiyatlar'da kendisiyle birlikte 6 Mısırlı, 3 İranlı, 1 Afgan ve 1 Yemenli olmak üzere 12 kadın sporcunun tesettürleriyle yarışacağını vurguladı.
Haberin fotoğrafları