kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kılıçdaroğlu'ndan 2'nci 'Dişli' iddiası

ŞENOL ATEŞ / ANKARA
Dişli'nin, eski ortağı olduğu, kuzenine ait soda fabrikasının dere yatağına yapımı için özel imar izni çıkardığı iddia edildi..
CHP Grup Başkan vekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ile ilgili iddialarına bir yenisi daha eklendi. Dişli'nin iş takibi karşılığında 1 milyon dolar aldığına ilişkin belgeyi açıklayan Kılıçdaroğlu, dün de eski ortağı olduğu, şimdi kuzenine ait soda fabrikasının dere yatağına yapımı için Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden özel imar izni çıkardığını iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun iddialarına göre, Dişli vekil seçildikten sonra kuzeni Davut Dişli'nin üzerine devrettiği Grup Soda ve Meşrubat Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Adapazarı'nın Sapanca ilçesi Mahmudiye mevkisindeki hazine arazisi olan dere yatağına fabrika yaptırıldı. Aralık 2007 tarihinde Mahmudiye'de dere yatağında imarsız arazi üzerinde yapımına başlanan Sırma Soda fabrikası, 25 Mart 2008 tarihinde Sapanca Belediyesi tarafından mühürlendi. Ancak, bu mühre rağmen fabrika inşaatı çalışmalarına devam edildi.

ORMAN YOK OLDU
Sapanca Belediyesi encümeni kaçak fabrikanın yıkımı için karar almasına rağmen bu karar bir türlü uygulanamadı. 4 Ağustos 2008 tarihinde de Sakarya İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı çıktığı, Dişli'nin bu kararın 3 gün sonrasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden imar değişikliği yaptırdığı iddia edildi. Dişli'nin soda fabrikası nedeniyle bir orman katliamı yaptığı da iddialar arasında. Dere yatağındaki inşaat nedeniyle 2 dönüm orman arazisinin kaydığ belirtildi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye Dişli ile ilgili soru önergesi verdi.