kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

KEY ödemelerine dava

Yeni Haber
KESK, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair yönetmeliğin ilgili maddesinin iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Danıştay önünde toplanan grup adına açıklama yapan KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, KEY ödemeleri ile ilgili yapılan hesapların ciddiyetsizlikle düzenlendiğini, bu süreçte bazı bilgi ve belgelerin yok edildiğinin ortaya çıktığını savundu.

Hak sahiplerinden kesilen paraların nemalandırılarak yeniden hesaplanmasını talep ettiklerini söyleyen Şimşek, 8 milyon çalışanın ya 1 YTL aldığını ya da hiç ödeme alamadığını belirtti.

Şimşek, ''AKP hükümeti yaptığı hukuksal düzenlemelerle KEY hakkının kaynağı olan 3320 sayılı yasada öngörülen nemalandırma sistemini değiştirerek emekçilerin haklarını Başbakanlığa bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yararına değiştirmiştir. Geriye dönük biçimde yeni düzenlemeler yapılarak belirsizlikler ve hak kayıpları yaşanmıştır'' dedi.

Gayri menkullerin değerinin uzun süre bir sır olarak tutulduğunu savunan Şimşek, bu nedenle KEY hesaplarının zarara uğratıldığına dair endişelerinin haklılığının ortaya çıktığını ileri sürdü. Şimşek, yapılan hukuka aykırı nemalandırma işleminin ve işlemin dayanağı 14 Ağustos 2008 tarihli yönetmeliğin 5. maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtıklarını kaydetti.

Emirali Şimşek, dava dilekçesinde, işlemin dayanağı 5664 sayılı yasanın 4. maddesinin de Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri sürdüklerini bildirdi.

(AA)