kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan Sözen'i topa tuttu

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti Merkez Karar Yönetim (MYK) üyeleri Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen'i kendi bireysel çalışmasını parti yönetiminden önce basınla paylaştığı için sert sözlerle eleştirildi ve uyarıldı.

Önceki gün Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan AKP MYK toplantısında gündeme Edibe Sözen'in Almanya'dan esinlenerek hazırladığı "Gençlerle ilgili projesi" damgasını vurdu.


PARTİ ÇALIŞMASI DEĞİL, ZORA SOKTUN

Edinilen bilgilere göre, Edibe Sözen'in, geçen hafta gündeme getirdiği ve kamuoyunda büyük tepkilere neden olan "Gençleri Koruma Yasa Teklifi" çalışması Erdoğan'ın tepkisine yol açtı. Erdoğan, Sözen'in, kendi bireysel çalışmasını parti yönteminden önce kamuoyuyla paylaşmasını sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan'ın yanısıra MYK üyeleri de toplantıda Sözen'e, "Parti çalışması değil. Ancak, kamuoyunda parti çalışması gibi algılandı. Bu tür çalışmalar önce parti içinde tartışılmalı. Zamansız ve talihsiz bir açıklama. İçerik kötü. Partiyi zora soktu. Zamanlama çok daha kötü" şeklinde tepki gösterdikleri kaydedildi.

PARTİ SÖZEN'İN ÇALIŞMASINA SAHİP ÇIKMAYACAK

Bu arada MYK toplantısında, Sözen'in çalışmasına sahip çıkmadı ve bunu da bir basın açıklamasıyla duyurma kararı aldı. Açıklamada, Sözen'in gündeme getirdiği projenin bireysel bir çalışma olduğu ve partiyi bağlamadığı kaydedilecek.

MEDYAYA SANSÜR

MYK toplantısında bu tür bireysel çabaların yanısıra parti içi faaliyetlerin de parti ve grup yönetiminin haberi olmadan basınla paylaşılmaması, tartışılmaması ve açıklama yapılmaması kararı alındı. Buna göre milletvekilleri ve parti yöneticileri özellikle kamuoyu tarafından yanlış anlaşılacak ya da zamansız tartışmalara neden olacak partiyle ilgili çalışma ve faaliyet onay olmadan kamuoyuyla paylaşılmayacak.

MYK toplantısında AKP'nin ilçe kongreleri ve çalışmaları hakkında, ilgili genel başkan yardımcıları Erdoğan'ı ve kurulu bilgilendirdi.

Toplantıda, Erdoğan, Kafkasya'da yaşanan savaş hakkındaki düşüncelerini MYK üyeleriyle paylaştı. 1-2 gün içerisinde Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'i arayacağını ve her iki ülke arasındaki soğuk savaşın bitirilmesi gerektiğini söyleyeceği kaydedildi.

(ANKA)