kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başbakanlık Uzman Yardımcısı alacak

Yeni Haber
Başbakanlık, Merkez Teşkilatında çalıştırılmak ve Başbakanlık Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere 20 adet Başbakanlık Uzman Yardımcısı alacak. Başbakanlık, alımları sınavla yaparken, giriş sınavı 16-17 Ekim 2008 tarihlerinde olacak.

Başbakanlık Uzman Yardımcılığına Giriş Sınavı'na ilişkin duyuru bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu duyuruya göre Başbakanlık 20 adet Başbakanlık Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Giriş sınavına katılacak adayların üniversitelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden lisans mezunu olması ya da denkliği kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olması gerekiyor.

Sınava girmek isteyen adaylardan ayrıca, KPSSP:95 veya KPSSP:97 puan türlerinden 85 ve üzerinde puan alması isteniyor. Müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak Başbakanlık Uzman Yardımcısı sayısının 4 katı aday sınava alınacak.

BAŞVURULAR 3-10 EYLÜL'DE


Ayrıca adayların sınavının yapıldığı yılın ilk günü itibarıyla otuz yaşını doldurmamış olması, sınava bir defadan fazla katılmamış olması, askerlikle ilişiği olmaması, akıl hastalığı bulunmaması gerekiyor.

Başvurular için 3-10 Eylül 2008 tarihleri arasında Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'ne şahsen veya posta yolu ile yapılacak. İş talep formu ise http://www.basbakanlik.gov.tr adresinden temin edilecek. Giriş sınavına katılmaya hak kazananlar ise 16 Eylül 2008 tarihinden itibariyle http://www.basbakanlik.gov.tr adresinde ilan edilecek. Bu adaylar, sözlü sınava katılabilmek için ayrıca istenecek belgeleri 22-26 Eylül 2008 tarihleri Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne teslim edecekler ve kendilerine Sınav Giriş Belgesi verilecek.

Giriş Sınavı ise 16-17 Ekim 2008 tarihlerinde 09.30'da Başbakanlık Merkez Bina'da yapılacak. Adayların giriş sınavında başarılı sayılabilmesi, sınav Komisyonu Üyelerinin her birinden 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alması ortalamanın ise en az 70 puan olması gerekiyor.

(ANKA)