kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yemek için

Çeşme ve Alaçatı'ya gelip de üç şey yemeden dönmek olmaz. Bir; Ilıca'daki Şevki'nin enfes kumrularının tadına mutlaka bakmalı. (Bir yiyen ikinciyi ısmarlamamak için kendini zor tutuyor.) İki; 40 yıldır Alaçatı'nın içinde olan Turşucu Erol'dan turşu yemeli ve tercihe göre acılı turşu suyu içmeli. Üç; Aya Yorgi Koyu'ndaki Ahmet Usta'nın midye dolmalarından yemeli. Bir de Çeşme'nin simgesi haline gelen darı (mısır) var. Bunlar ayak üstü mutlaka atıştırmanız, tadına bakmanız gerekenler. Gelelim yemek ziyafeti çekmek isteyenlere... Çeşme deniz mahsulleri sevenler için bir cennet niteliği taşıyor. En taze balık ve en fazla meze burada. Balık için en bilindik adres Dalyan. Bir nevi Bodrum-Gümüşlük'ün Çeşme versiyonu diyebiliriz. Buradaki en popüler balıkçılar Hasan ve Körfez. Kışın da oldukça popüler olan bu mekânlarda yazın tek sorun önünden seyyar satıcıların geçiyor olması. Alaçatı'nın içindeki Sudan ise bu yazın en çok konuşulan mekânı oldu. Sudan'da ne mi var? Adından da anlaşıldığı üzere sudan çıkan her şey... Balık çeşitlerinden değişik deniz bitkilerine kadar pek çok yemek çeşidi mevcut. Restoranda servis yapan garsonların bir kısmı yabancı. Çünkü sörf yapmaya gelen gençler burada aynı zamanda garsonluk yaparak para kazanıyor. Bu yaz açılan Ahtapot da oldukça revaçta. Burası küçücük bir restoran, bu nedenle rezervasyonsuz yer bulmak neredeyse imkânsız. Muhteşem balık mezelerinin olduğu restorandaki tüm dekor da satılık. Alaçatı'nın içinde avluda rakıbalık keyfi için gidilecek en iyi adres Kalamata. Yunan mezelerinin olduğu Kalamata romantik takılmak isteyenler için ideal bir ambiyansa sahip.