kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bir Geek'in köpeği de anca böyle olur.

Ben seni gözlüklü sevdim

NAZ YILMAZ
Bilgisayar veya çizgi romanlar konusunda uzman olan ve genellikle gözlükleriyle arzı endam eden Geek'ler, Whop dergisinin son sayısına da konuk oldu.....
Geek kavramı ülke sınırlarımıza yurtdışından ithal bir kavram olarak girse de birçoğumuzun çevresinde, tanımlanan tipolojiye uygun insanlar görmek mümkün. Geek derken, teknolojiyle olması gerektiğinden fazla ilgilenen, sosyalleşmek yerine çizgi roman ya da bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir olmayı tercih eden, genellikle gözlük taktıkları tespit edilen bir azınlıktan bahsediyoruz. Siz bizim azınlık dediğimize bakmayın... Sosyalleşmeyi beceremediğini varsaydığımız Geek'ler kendi kongrelerini düzenleyip, dünya çapında seslerini duyurabilecek kadar büyümüşler. Onlar lise sınıflarının, sesi ders dışında pek çıkmayan, itilip kakılan azınlığı olabilirler ama Geek'lerin geri dönüşü beklentilerinizin çok ama çok ötesinde.

LEGO'DAN BİLGİSAYAR
Geek kavramı genellikle ülkemizdeki çok çalışkan ya da argo tabiriyle inek olarak tanımlanan tiplemeyle karıştırılıyor. Geek'lerin çoğunluğunun akademik anlamda başarılı olduğu söylenebilir ama onları diğerlerinden ayıran, akademik başarılarının yanında entelektüel anlamda da becerilerinin olmasıdır. Bir Geek Lego'dan bilgisayar yapabilir, Yoda'nın repliklerinin tamamını ezbere bilebilir ya da sabah başladığı bilgisayar oyununu akşama kadar bitirebilir. Yani aslında Geek'lerin ders çalışmak dışında yapabilecekleri çok şey vardır ama normal öğrenci tiplemesinden farklı olarak onlar hepsini bir arada yürütmeyi başarırlar. Aşk hayatlarının çok da hareketli olmamasının sebebi sevgili bulamamak değil de ona ayıracak vakit bulamamaktan olabilir belki de. Bilişim çağında Geek'ler kendilerini lise yıllarından farklı olarak çok saygın bir konumda bulabiliyorlar. 18-19 yaşlarında odalarında ve bilgisayarlarında hapsolan Geek'ler, iş hayatına atıldıklarında başarılı akademik kariyerleri ya da üstün bilgileri sayesinde büyük şirketlerin, en tepedeki odalarından birinde rahat bir koltuğa yerleşip geçmişin acısını çıkarıyorlar. Hal böyle olunca, tüketim endüstrisi de kendisine bu kitlenin taleplerini karşılayabilecek bir kol oluşturuyor. Geek'ler kendilerine özel tişörtleri, cep telefonları, hatta ev eşyalarıyla kimliklerini reddetmek bir yana tüm dünyaya Geek olduklarını haykırıyorlar.
Haberin fotoğrafları