kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Programa katılanların sözleriyle...

"AB'Yİ BİZZAT DENEYİMLEDİK"
SELİM GÜVENER, TÜRKİYE
"Ufak gruplar halinde çalışmak öğrenci ve öğretmen ilişkisini kolaylaştırıyordu. Ders vermeye gelen uzmanlar çok pratik bilgiler sundu. Uluslararası alanda kariyer yapmak isteyenler için eğlenceli ve iyi bir program olduğunu düşünüyorum."

SILVIA BALDIN, İTALYA
"Epey eklektik bir öğrenci kitlesi oluşturduk. Bir yıl içinde beş farklı ülkeyi gezmek ilginçti, çokkültürlü bir çerçevede kendine has kültürleri keşfetmek de öyle."

DEJAN MARALOV, MAKEDONYA
"Programa katılmak benim için çok ilginçti. Yalnızca ders çalışmadık, Avrupa'yı bizzat 'yaşadık'. Aylar boyunca farklı ülkelerde kaldık ve bu sayede Fransa, Almanya, Polonya ve Türkiye hakkında kendi fikirlerimizi geliştirdik. AB kurumlarına yaptığımız ziyaretler de bilgilendiriciydi. AB hakkındaki 'büyük resmi' görmek için faydalı bir program oldu."

PROGRAM DİREKTÖRÜ AYHAN KAYA:
NORMALLEŞMEYE KATKI YAPIYORUZ
"Bu programın beni en çok heyecanlandıran yönü, AB kamuoylarıyla, öğrencileriyle, iş çevreleriyle, akademisyenleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla son yıllarda yaşanan karşılaşmaların normal bir olgu olarak algılanması; Türkiye-AB kamuoyları arasındaki ilişki giderek normalleşen ve önyargılardan arınmış bir süreç içinde gelişim gösteriyor; bu da sevindirici. Biz de bu normalleşmeye, bu tür yaz okulları, uluslararası konferanslar, Erasmus öğrenci değişimi ve gerçekleştirdiğimiz ortak yüksek lisans programları ve AB destekli projeler ile katkıda bulunmaktan mutluluk ve heyecan duyuyoruz."
Haberin fotoğrafları