kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kütahya'da orman yangını

Yeni Haber
Kütahya'nın Emet ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı, yangında yaklaşık 6 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.

Kütahya'nın Emet ilçesi Esat köyü kaya üstü mevkisinde öğlen saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangınına, Bursa ve Denizli'den getirilen 2 helikopter, 15 arazöz, iş makineleri ve bölgede bulunan belediyelerin itfaiye araçlarıyla müdahale ediliyor. Yangını söndürme çalışmalarında 80 orman işçisi görev alırken, köylü vatandaşlar da söndürme çalışmalarına katılıyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Yüksel Gül, yangına müdahale amacıyla Denizli ve Bursa'dan takviye helikopter geldiğini ifade ederek, ''Bölgede etkili olan rüzgar müdahale çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Yangının çıktığı bölgenin arazi yapısı da yangına müdahaleyi güçleştiriyor. Çalışmalar olumlu ilerliyor. En kısa sürede söndüreceğiz'' diye konuştu.

Kontrol altına alınan yangında yaklaşık 6 hektar alan zarar gördü

Kütahya'nın Emet ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı, yangında yaklaşık 6 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Yüksel Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esat Köyü Kayaüstü mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangınına 2 helikopter ve 15 arazözle, 80 işçi ve çok sayıda köylünün müdahale ettiğini belirtti.

Zamanında müdahalenin yangının büyümesini önlediğini ifade eden Gül, şöyle konuştu:

''Havadan helikopterlerle, karadan ise arazöz ve orman işçileriyle yaptığımız yoğun ve zamanında müdahale yangının büyümesini engelledi. Rüzgarın söndürme çalışmaları sırasında zaman zaman etkili olması işimizi zorlaştırdı ancak gayretli çalışmalarımız sonucu yangın çok büyümeden kontrol altına alındı.''

Yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

(AA)